ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτη ταλαιπωρία για 332 επιβάτες του Νήσος Σάμος- Παραμένει δεμένο στην Χιο- Άγνωστο αν θα έρθει Μυτιλήνη

Πηγή https://www.politischios.gr

Με πατέντα κατέβασαν τους επιβάτες του «Νήσος Σάμος» έπειτα από 4 ώρες

Την απόλυτη ταλαιπωρία έζησαν οι 332 επιβάτες του πλοίου «Νήσος Σάμος» που νωρίς το πρωί της Πέμπτης, επιχείρησε να προσεγγίσει στο λιμάνι της Χίου.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Politischios.gr, το πλοίο επιχείρησε μανούβρα πρόσδεσης, ωστόσο λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων, που έφθαναν τα 8 μποφόρ εκείνη την ώρα, παρασύρθηκε στο νότιο τμήμα του λιμένα της Χίου, σε αβαθή ύδατα με αποτέλεσμα να κολλήσει.

Από εκείνο το σημείο και μετά ξεκίνησε και ο «Γολγοθάς» πληρώματος και επιβατών, με τον πλοίαρχο να προσπαθεί με τη βοήθεια ρυμουλκών να αποκολλήσει το πλοίο και να το δέσει στο σημείο πρόσδεσης των πλοίων της γραμμής.

Κατά την προσπάθειά του, το πλοίο προσέκρουσε δύο φορές ελαφρά στο κρηπίδωμα, στο οποίο σημειωτέον δεν υπήρχαν καν προστατευτικά λάστιχα.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί κι ενώ είχε κλείσει όλη η προκυμαία για λόγους ασφαλείας, αποφασίστηκε η αποβίβαση των επιβατών που ταξίδευαν χωρίς όχημα με… πατέντα.

Έτσι το πλοίο έριξε τον καταπέλτη στο εξωτερικό πεζοδρόμιο του λιμανιού, με αυτόν να βρίσκεται ο μισός στον αέρα και ο μισός στη στεριά.

Τελικά στις 10:30 το πρωί, το πλοίο κατάφερε να προσδέσει ασφαλώς στο λιμάνι της Χίου και να αποβιβαστούν όλα τα οχήματα, τα φορτηγά και τα δίκυκλα.  


Πηγή https://www.politischios.gr