"Φωνάζουν" στην Πλατεία Πηγής (PIC)


Δεν έχουν μόνο τις αυξήσεις στο ενεργειακό στις πρώτες ύλες , την πανδημία και όλα τα «κακά» που έχουν βρει την εστίαση τα τελευταία χρόνια, αλλά ορισμένοι επιχειρηματίες έχουν να αντιμετωπίσουν και άλλες… δυσκολίες που τους κάνουν ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στην ήδη υπάρχουσα.

Ο λόγος για την Πλατεία Πηγής όπου σήμερα ο Δήμος έκοψε τα κλαδιά ενός δέντρου αφήνοντας το μισό σχεδόν. Θα πει κανείς τι δουλειά μπορεί να έχει το κόψιμο κλαδιών ενός δέντρου με την εστίαση. Και όμως έχει.

Γιατί στην Πλατεία υπάρχουν καταστήματα εστίασης τα οποία είχαν τραπεζάκια στο χώρο και τα κλαδιά από το δέντρο πρόσφεραν σκιά και «εξυπηρετούσαν» τους πελάτες που έτρωγαν ή έπιναν τον καφέ τους στην δροσιά.

Μετά το κόψιμο η «δροσιά» αυτή πάει, και πλέον ο ιδιοκτήτης είναι αναγκασμένος είτε να βάλει τεντόπανα για να διατηρήσει την σκιά και κυρίως τώρα το καλοκαίρι, ή να χάσει τους πελάτες.

Μπορεί για κάποιους να ακούγεται μικρή η ζημιά ή ασήμαντη, αλλά πιστέψτε μας για τους ανθρώπους αυτούς που παλεύουν για να κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοικτά, κάθε απώλεια, είναι τεράστια ζημιά και τους φέρνει ακόμη πιο κοντά στο λουκέτο.

Για την ιστορία, η δικαιολογία για το κόψιμο των κλαδιών ήταν ότι υπάρχει εντολή γεωπόνου…