Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η τροποποίηση του Master Plan του λιμανιού Μυτιλήνης (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή https://aeolos.tv

Συζήτηση για το λιμάνι του μέλλοντος για τη Μυτιλήνη απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο όπου κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής για τροποποίηση του master plan.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και εκπρόσωποι όλων των τοπικών συναρμόδιων φορέων. Ο κ. Μουτζούρης εξήγησε στην τοποθέτησή του ότι ουσιαστικά η συζήτηση έχει να κάνει για έργα που θα γίνουν μετά από χρόνια στο υφιστάμενο λιμάνι, υπογραμμίζοντας ότι ουσιαστικά δεν μπορούμε να συζητάμε τη μεταφορά του λιμανιού στον Καρά Τεπέ.

Τη βασική εισήγηση έκανε ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Στρατής Τζιμής ο οποίος συμμετέχει με τηλεδιάσκεψη καθώς -όπως ειπώθηκε στην αρχή της συνεδρίασης – είναι θετικός στον κορονοϊος.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και  εκπρόσωποι των τοπικών φορέων. Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννης Μουτζούρης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, ο Πρόεδρος του παραρτήματος ΤΕΕ Βορειοανατολικού Αιγαίου Στρατής Μανωλακέλλης, ο κεντρικός ναυτιλιακός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης “Ασπίδα”, ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών Ταξί Κώστας Νέστορας κ.α.

Πηγή https://aeolos.tv