Προτάσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο Καλλονής για την επιβίωση των επιχειρήσεων τους


Μετά την οικονομική,προσφυγική,πανδημική,ενεργειακη  αλλά την πολεμική κρίση   είναι αδύνατον με αυτήν την ρευστότητα  κοινωνίας αλλά οικονομίας με  τον πληθωρισμό να ανεβαίνει  (κυρίως από εξωγενείς παράγοντες) και με τα πραγματικά εισοδήματα να πιέζονται αφόρητα  χωρίς δημοσιονομικές στηρίξεις να μπορέσουν να  αντέξουν οι αγορές.

 

Γίνονται στοχευμένες  παρεμβάσεις, αλλά  για   καταφέρουμε  να διατηρηθεί ζωντανός ο   εμπορικός κόσμος  της χώρας και να αισιοδοξούμε για το μέλλον  χρειάζονται  ακόμη   πιο γενναίες ..

 

         Προτάσεις  Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής  Λέσβου.

 

Η επιστρεπτέα προκαταβολή, που έλαβαν όλες οι επιχειρήσεις, να γίνει μη επιστρεπτέα, για τις μικρές επιχειρήσεις και για ποσά τουλάχιστον κάτω των 30.000 ευρώ. 

 

Κατάργηση της υποχρέωσης καταβολής του τέλους επιτηδεύματος & 50% του ΕΝΦΙΑ σε πρώτη φάση, με την μόνιμη κατάργηση του σαν φόρος, που μπήκε  σαν πρόσκαιρο μέτρο και τελικά …… έμεινε.

 

Θεσμοθέτηση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού και σύνδεσής του με τα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής για να τροφοδοτεί τις λειτουργικές υποχρεώσεις της επιχείρησης.

 

Κατάργηση της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος επόμενου έτους.

 

Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης του Δημοσίου για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

 

Αμμεση καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

 

Επαναφορά του μέτρου των 120 δόσεων, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις, για αόριστο χρονικό διάστημα, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά.

 

Να ενταχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις,    του λιανεμπορίου των ακριτικών νησιών μας  στο νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, με σχεδιασμό στοχευμένων προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης του λιανεμπορίου, χωρίς αυστηρές προϋποθέσεις, αντίστοιχων με αυτά που εντάχθηκαν οι επιχειρήσεις των συναδέλφων της εστίασης και του τουρισμού προκειμένου να ορθοποδήσουν.

 

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το εμπόριο είναι κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας και πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως όλο το οικονομικό κύκλωμα.

  

Ρυθμίσεις  για οφειλές προς ΔΕΗ, και άλλους ιδιωτικούς παρόχους με την παροχή δυνατότητας στις επιχειρήσεις αλλά και στα νοικοκυριά για αποπληρωμή των λογαριασμών που έχουν εκδοθεί και θα εκδοθούν με αυξημένες χρεώσεις από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, σε διάστημα 24 μηνών, προκειμένου να διευκολυνθούν ώστε  να μπορέσουν  ανταπεξέλθουν.

 

Αφαίρεση - Κατάργηση των έμμεσων φόρων  πέραν της αξίας του ρεύματος, που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς κατανάλωσης.

 

Με Τιμή

                                                             

Το Δ.Σ    Εμπορικού  Συλλόγου Καλλονής                           

                                                             

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΑΛΚΟΔΑΙΜΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ