Αθλήματα που έχουν χορηγίες από στοιχηματικές εταιρείες


Οι έννοια της χορηγία δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στο χώρο του αθλητισμού. Εδώ και πολλά χρόνια, ομάδες και αθλητές κάθε αθλήματος διατηρούν τη βιωσιμότητά τους από μεγάλες χορηγίες. 


Φυσικά τις προηγούμενες δεκαετίες είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε χορηγίες κυρίως από αλκοολούχα ποτά ή εταιρείες τεχνολογίας. Αυτό όμως τα τελευταία χρόνια άλλαξε και πλέον κατα το πλείστον βλέπουμε χορηγίες από στοιχηματικές εταιρείες. 


Είναι εύκολο να πούμε πως οι μεγαλύτερες χορηγίες τόσο σε οικονομικό επίπεδο αλλά όσο και σε χρονικό, γίνονται φυσικά στο χώρο του ποδοσφαίρου. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε συνεχώς χορηγίες από στοιχηματικές στις κορυφαίες ομάδες της χώρας αλλά και γενικότερα. 

Πως λειτουργούν αυτές οι χορηγίες 

Οι χορηγίες ανάμεσα στις αθλητικές ομάδες και στις στοιχηματικές είναι σχετικά εύκολες να τις καταλάβει κάποιος. Η εκάστοτε στοιχηματική έρχεται σε συμφωνία με την ομάδα για κάποιους συγκεκριμένους όρους όπως, το χρονικό μέγεθος της χορηγίας, το ποσό που θα λάβει η ομάδα και τα μέρη που θα φαίνεται το σήμα της στοιχηματικής (φανέλα, ταμπέλες, κλπ). 


Υπάρχουν δεκάδες στοιχηματικές εταιρείες αλλά χορηγίες θα δείτε πιο συχνά από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές. Αν θέλετε να βρείτε κάποιες από τις δυνατότερες μπορείτε πάντα να κοιτάξετε σε ιστοσελίδες όπως το casino gr που διαθέτουν τρομερές κριτικές για να επιλέξετε την καλύτερη εταιρεία για εσάς. 


Με την επίτευξη και την έναρξη της συμφωνίας οι ομάδες είναι πλέον υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν το σήμα ή μότο της στοιχηματικής εταιρείας εκεί που λέει το συμβόλαιο. 

Σε ποιά αθλήματα βλέπουμε συχνότερα χορηγίες στοιχηματικών εταιρειών

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το ποδόσφαιρο ως βασιλιάς των αθλημάτων, είναι και το άθλημα με τις περισσότερες χορηγίες παγκοσμίως. Ταυτόχρονα όμως αθλήματα όπως το μπάσκετ, το τένις αλλά και άλλα όπως ο στίβος είναι κάποια από αυτά που μπορούν να βρεθούν χορηγίες από στοιχηματικές. Αυτό βέβαια δεν σταματάει μόνο σε συλλογικό επίπεδο αφού πλέον βλέπουμε χορηγίες από στοιχηματικές και σε εθνικές ομάδες. 


Φυσικά όλες οι χορηγίες δεν είναι οι ίδιες αφού μπορεί ο καθένας να φανταστεί πως ομάδες με μεγάλη επιρροή και κοινό είναι αυτές που αποσοσπούν και τις καλύτερες συμφωνίες με τρομερές απολαβές. Για παράδειγμα η χορηγία που μπορεί να κλείσει ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ στην Ελλάδα θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να κλείσει η Νίκη Βόλου ή η Βέροια και αυτό έχει να κάνει καθαρά με το όγκο φιλάθλων ανάμεσα στις ομάδες. 


Παρόλα αυτά, οι χορηγίες αυτές είναι τρομερά σημαντικές για τα μικρά σωματεία και τα ατομικά αθλήματα. Για παράδειγμα, μία ομάδα που παίζει στη δεύτερη ή και τρίτη κατηγορία της χώρας της δεν έχει τα ίδια έσοδα με μια ομάδα που παίζει στην πρώτη κατηγορία. Έτσι οι χορηγίες αυτές είναι πολύ σημαντικές για την βιωσιμότητα της ομάδας. 

Ποιο είναι το συμφέρον των στοιχηματικών εταιρειών 

Αυτό είναι ένα από τα κομμάτια που μπορεί εύκολα κάποιος να καταλάβει. Οι στοιχηματικές εταιρείες ψάχνουν να βρουν συνεχώς καινούργιους παίκτες που θα δημιουργήσουν λογαριασμούς και θα ποντάρουν στις αγορές τους. 


Υπάρχει καλύτερος τρόπος να βρεις καινούργιους παίκτες απ ότι στα ίδια τα αθλήματα; Οι αθλητικές ομάδες προσφέρουν στις στοιχηματικές στην ουσία το κοινό τους. Όταν μία στοιχηματική χορηγήσει μία ομάδα με 1 εκατομμύριο φιλάθλους για παράδειγμα, αμέσως θα δημιουργήσει πιθανότητες ώστε πολλοί από αυτούς να γίνουν νέοι παίκτες της. 


Επίσης, είναι συχνό φαινόμενο οι φίλαθλοι μιας ομάδας που θέλουν να ποντάρουν κάποια χρήματα σε ένα αθλητικό γεγονός να χρησιμοποιούν πρώτα την στοιχηματική που χορηγεί την ομάδα τους. 


Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος πως οι χορηγίες των στοιχηματικών εταιρειών είναι αυτές που έχουν την μερίδα του λέοντος στον αθλητισμό. Αυτό διαπιστώνεται εύκολα και από τις τελευταίες αναλύσεις που γίνονται. 


Για παράδειγμα, η UEFA στην τελευταία της έρευνα ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον το 20% των ποδοσφαιρικών ομάδων στην ευρώπη έχει κεντρική χορηγία από μία στοιχηματική εταιρεία