Στην Τουρκία η Συνύπαρξη- Συνάντηση με τον δήμαρχο του Αιβαλί


Επίσκεψη Συνύπαρξης στην Τουρκία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσκεψη της Συνύπαρξης στην Τουρκία μετά την πανδημία. Η αντιπροσωπεία της συναντήθηκε με τον δήμαρχο του Αιβαλί κ. Μεσούτ Εργκίν στο νέο δημαρχείο της πόλης.

Στη συνάντηση τονίστηκε τόσο από την πρόεδρο της Συνύπαρξης κ.Βίλλυ Τεντόμα-Ζερβού όσο και από τον κ.Εργκίν η ανάγκη επανεκκίνησης των καλών σχέσεων μεταξύ των πολιτών της Λέσβου και του Αιβαλί και γενικότερα μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων πολιτών. Η ειρήνη στην περιοχή του Αιγαίου, η αποφυγή των εντάσεων, η αλληλογνωριμία και αλληλοκατανόηση, το αμοιβαίο συμφέρον, περιγράφουν το κοινό πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των τοπικών αυτοδιοικήσεων, επιμελητηρίων, πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων, την ανάπτυξη του τουρισμού και στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Η πρόεδρος της Συνύπαρξης διαβεβαίωσε τον δήμαρχο του Αιβαλί ότι η Συνύπαρξη θα συμβάλλει  όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά σε αυτές τις κατευθύνσεις. Η δημοτική σύμβουλος κ Μ. Ζερβού του μετέφερε τους χαιρετισμούς του δημάρχου Μυτιλήνης κ. Ε. Κύτελη. Ο κ. Εργκίν δήλωσε πρόθυμος για δημιουργική και αμοιβαία επωφελή συνεργασία. 

Συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων πραγματοποιήθηκε επίσης με εκπροσώπους της αδελφής τουρκικής οργάνωσης Ege Baris για την προώθηση κοινών δράσεων υπέρ της ειρήνης και της φιλίας. Έγιναν συναντήσεις με τους φίλους και συνεργάτες της Συνύπαρξης κκ Οσμάν Οσγκιουβέν, ιστορικό δήμαρχο του Δικελί και Σεφά Τασκίν και Μεχμέτ Γκιονέντς, πρώην δημάρχων της Περγάμου.

Τέλος, τα μέλη και φίλοι που πήραν μέρος στην επίσκεψη-εκδρομή, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία της Περγάμου και το υπέροχο βουνό  Κόζακ.