Σταματούν οι εργασίες σε δασικές εκτάσεις στην Βαστρια- Η απόφαση του Μονομελές ΠρωτοδικείουΑνακοινώθηκε πριν από λίγο η απόφαση του Μονομελές Πρωτοδικείου Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την εκδίκαση της προσφυγής χτες κατά των εργασιών στην Βάστρια που είχαν καταθέσει η περιφέρεια και οι πρόεδροι των γύρω κοινοτήτων, σήμερα βγήκε η απόφαση.

Σύμφωνα με αυτήν το μονομελές πρωτοδικείο δέχθηκε εν μέρη την προσφυγή της περιφέρειας και των προέδρων, και συγκεκριμένα να σταματήσουν όλες οι εργασίες για το άνοιγμα δρόμων στις δασικές εκτάσεις χωρίς άδεια από την δασική υπηρεσία, έως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 13 Μαϊου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα υπόλοιπα έργα στην "καθαρή" περιοχή θα συνεχιστούν κανονικα αφού πρόκειται για ιδιωτικό οικόπεδο. 

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το αίτημα της Περιφέρειας και των Κοινοτήτων που προσέφυγαν έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο και η  σημερινή απόφαση αποτελεί ένα πρώτο βήμα  για την ευόδωση των προσπαθειών που καταβάλουμε και ανάχωμα προστασίας του δασικού μας πλούτου. Η διαστρέβλωση της αλήθειας αποτελεί παραπληροφόρηση. ‘Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη»