Ιδρύεται στην Μυτιλήνη τμήμα των ΑΗΕΡΑ- Επίσκεψη στην Λέσβο του Κυβερνήτη Περιφέρειας Ελλάδας Κωνσταντίνου Βαρσάμη


Το Σάββατο 09 Απριλίου 2022, η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ομογένειας, Κοινωνικής Πρόνοιας & Καθαριότητας, Δήμητρα Αλεξανδρή, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Μυτιλήνης τον Κυβερνήτη Περιφέρειας Ελλάδας της οργάνωσης ΑΗΕΡΑ, κ. Κωνσταντίνο Βαρσάμη τα μέλη του ΔΣ, κ. Χρήστο Μπακούρο, κ. Φώτη Σουργούνη και τον κ. Αντώνη Καλοκαιρινό ο οποίος έχει στενούς δεσμούς με το νησί μας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ίδρυση του Τμήματος Λέσβου των ΑΗΕΡΑ. Η Αντιδήμαρχος αφού τους καλωσόρισε στην πόλη εξήρε τον ρόλο και την προσφορά της 100ετούς πλέον οργάνωσης, στην προάσπιση του Ελληνισμού και στην βοήθεια προς τον συνάνθρωπο. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αντηλλάγησαν αρκετές γόνιμες απόψεις για τον συντονισμό αυτής της προσπάθειας.

Τέλος τόνισε πως ευελπιστεί σε μια αγαστή, γόνιμη, εποικοδομητική συνεργασία, τόσο με την Περιφέρεια Ελλάδας, όσο και με το τοπικό τμήμα των ΑΗΕΡΑ στην πρωτεύουσα της Λέσβου.  

 

Τι είναι η ΑΧΕΠΑ


Η ΑΧΕΠΑ είναι μία από τις παλαιότερες, μεγαλύτερες, και ανεξέρτητες (μη πολιτικοποιημένες – ακομμάτιστες) οργανώσεις, αφοσιωμένη στο να προάγει Ελληνικά θέματα (ζητήματα) σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με περισσότερες από 40000 μέλη στην οικογένεια της, η Αχέπα έχει συνεισφέρει με πολυάριθμες δωρεές που αφορούν ιατρικές έρευνες, αρωγή – βοήθεια εύρεση εργασίας στις Η.Π.Α. και στο εξωτερικό καθώς και σε προγράμματα μαθητικών υποτροφιών.

Μέσω των Ελληνικών γλωσσικών προγραμμάτων και των πολιτιστικών εκδηλώσεων η ΑΧΕΠΑ συνεχίζει να συγκεντρώνει τις Ελληνικές κοινότητες παγκόσμια.

Η Ελλάδα ανήκει στην διοικητική περιφέρεια 25, στη ζώνη 10 της Ευρώπης. Υπάρχουν 40 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα με περισσότερα από 1100 μέλη.