Υπολογιστή και ειδικό μηχάνημα φυσιοθεραπείας από το πρωθυπουργικό γραφείο στην ΚυψέληΔωρεά στο Κέντρο ΑμεΑ «Κυψέλη» απο το Γραφείο Πρωθυπουργού μετα την επίσκεψη του Ιάσονα Πιπίνη

Μια σημαντική δωρεά στο Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Α.με.Α «ΚΥΨΕΛΗ» στη Μυτιλήνη, απέστειλε το Πρωθυπουργικό Γραφείο, μετα την άμεση παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη και τη μεσολάβηση του Ειδικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού κ. Ιάσονα Πιπίνη.

Πρόκειται για δυο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προκειμένου νεταξύ άλλων οι ωφελούμενοι του κέντρου να εξοικειωθούν με τη σύγχρονη τεχνολογία και το διαδίκτυο μέσα από την προβολή οπτικοακουστικού υλικού που ενισχύει κοινωνικές και γνωστικές δεξιότητες. Επίσης στην «Κυψέλη εστάλη ενα ειδικό μηχάνημα φυσικοθεραπείας.

Το αίτημα έφτασε στο Μαξίμου στο γραφείο του διευθυντή του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, μέσω του Ειδικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού, με καταγωγή από το νησί, κ. Ιάσονα Πιπίνη μετά από επίσκεψή του στη δομή και την καταγραφή των ελλείψεων.Σημειώνεται ότι η πρότυπη αυτή δομή προσφέρει τις υπηρεσίες της στα άτομα με αναπηρίες στη δομή από το 1997. Οπως αναφέρει σε επιστολή που απέστειλε η πρόεδρος της "Κυψέλης" Βάνα Αλατερού στον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, μετά την παραλαβή του υλικού: «Προσπαθούμε καθημερινά να ξεπερνάμε κάθε υπάρχουσα δυσκολία αλλά και όσες προκύπτουν και να στεκόμαστε επάξια στα άτομα που μας έχουν ανάγκη. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία βάλλεται καθημερινά, να υπάρχουν φορείς που στηρίζουν προσπάθειες και δράσεις όπως η δική μας».


 


Ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Ιάσων Πιπίνης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο νησί, σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο τονίζει πως «τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα στη χώρα για βελτιωθούν οι υποδομές για τα Α.με.Α., ωστόσο μένουν ακόμη πολλά να γίνουν». Ο κ. Πιπίνης προσθέτει: «Προσωπικά ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και συνολικά η κυβέρνηση, με πολλαπλές παρεμβάσεις, στο πλαίσιο και του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα δικαιώματα των Α.με.Α., έχουν δείξει έμπρακτα ευαισθησία για τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η θεσμοθέτηση του "Προσωπικού Βοηθού" για Α.με.Α. Η λειτουργία της «Κυψέλης» πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα, προκειμένου να μπορεί να στηρίζει τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη στη Λέσβο».

Η επιστολή της Κυψέλης

Προς: Γενικό Γραμματέα Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη 

Αξιότιμε κύριε Δημητριάδη, 

Η διοίκηση, το προσωπικό και οι ωφελούμενοι του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Α.με.Α η ΄΄ΚΥΨΕΛΗ΄΄ στην Μυτιλήνη, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την ευγενική δωρεά που λάβαμε , τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη. 

Στο Κέντρο μας παραλάβαμε δύο καινούργιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που χρειάζονται για την εξοικείωση του ατόμου με την σύγχρονη τεχνολογία και το διαδίκτυο (προβολή οπτικοακουστικού υλικού που ενισχύει κοινωνικές και γνωστικές δεξιότητες) και το ποδήλατο μίνι παθητικής/ενεργητικής γυμναστικής που θα βοηθήσει ενισχυτικά το έργο της φυσιοθεραπεύτριας. 

Διαμεσολαβητής αυτής της χειρονομίας στάθηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ιάσων Πιπίνης συντοπίτης μας, ο οποίος μετά την επίσκεψη του στο Κέντρο μας κινητοποιήθηκε άμεσα ώστε να υλοποιηθούν τα αιτήματα μας και να καλυφθούν κάποιες από τις ανάγκες μας. 

Το Μ.Κ.Δ.Η.Φ για Α.με.Α η ΄΄ΚΥΨΕΛΗ΄΄ ιδρύθηκε το 1997 και έκτοτε λειτουργεί στο νησί της Λέσβου. Κατατάσσεται στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Φέρει ειδική πιστοποίηση ως φορέας παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

Από τότε μέχρι και σήμερα οι ανάγκες των ατόμων με ειδικές ανάγκες διαρκώς αυξάνονται. 

Προσπαθούμε καθημερινά να ξεπερνάμε κάθε υπάρχουσα δυσκολία αλλά και όσες προκύπτουν και να στεκόμαστε επάξια στα άτομα που μας έχουν ανάγκη. 

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία βάλλεται καθημερινά, να υπάρχουν φορείς που στηρίζουν προσπάθειες και δράσεις όπως η δική μας. Είμαστε ευγνώμονες για κάθε μορφής ενίσχυση και ανοιχτοί σε οποιαδήποτε νέα βοήθεια! 

Σας ευχαριστούμε πολύ! 

Μετά τιμής η Διευθύντρια & Πρόεδρος του Κέντρου Αλατερού Βάγια