Στη Λαγκάδα Κάπης την πρωτομαγιά ο ΟΡΕΙΑΣ


Πεζοπορία στη Λαγκάδα Κάπης την Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Αφού αφήσαμε πίσω μας και τις υπέρλαμπρες γιορτινές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα όπου όλοι μας, λίγο ή πολύ βρήκαμε χρόνο να χαλαρώσουμε τους ρυθμούς μας, να απολαύσουμε τη θαλπωρή της οικογενείας μας, να ξαναζήσουμε με δέος τα Άγια Πάθη του Χριστού, προχωράμε προς το τέλος της πεζοπορικής σεζόν. Με σύμμαχο αυτόν τον υπέροχο ανοιξιάτικο καιρό, σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τον ερχομό του δαφνοστεφανωμένου Μάη! Και που καλύτερα από περιοχή με καταπράσινα λιβάδια πλημμυρισμένα με πολύχρωμα σεντόνια αλλά και καταγάλανη, δροσιστική θάλασσα; Αλλά και απαράμιλλου κάλους θέα; Τίποτα λιγότερο από την Απόλυτη Απόλαυση των Αισθήσεων (ΑΑΑ)! Σας προσκαλούμε να απολαύσουμε την Κυριακάτικη πεζοπορία μας στην περιοχή της Λαγκάδας Κάπης!

Ραντεβού την Κυριακή 1 Μαΐου στις 09:00 στο My Market απ' όπου θα μας πάρει το λεωφορείο για να μας αφήσει στη διασταύρωση του λιμανιού της Κάπης (Γενί Λιμάνι) και της παραλίας Λαγκάδα.

Η διαδρομή χαρακτηρίζεται εύκολης προς μέτριας δυσκολίας και θα είναι κυκλική. Θα διανύσουμε περίπου 10 χλμ σε περίπου 4 ώρες. Θα κατευθυνθούμε νότια για να καλύψουμε μεγάλο μέρος της κοιλάδας Λαγκάδας και της χερσονήσου Σαρακήνας.

Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι και τα παπούτσια πεζοπορίας (ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running) (και το μαγιό σας αν θέλετε να είστε και εσείς από εκείνους που θα τολμήσουν!).

Σας ενημερώνουμε πως λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου θα αναγκαστούμε να δεχτούμε δηλώσεις συμμετοχής μόνο από πλήρως εμβολιασμένους ή όσους μας επιδείξουν αρνητικό RAPID TEST (εως 48 ωρών), PCR ή έγκυρη βεβαίωση νόσησης. Θα γίνει έλεγχος κατά την επιβίβαση στο πούλμαν και για όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, δυστυχώς δε θα τους επιτραπεί η είσοδος σε αυτό.

Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα οδηγηθούμε σε ταβέρνα της περιοχής όπου θα γίνει και 2ος έλεγχος πιστοποιητικών (από τον ταβερνιάρη αυτή τη φορά).

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στη Φόρμα Υποβολής Συμμετοχής για το πιστοποιητικό που κατέχετε, το λεωφορείο αλλά και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε τον ταβερνιάρη για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες λόγω μέτρων κατά του COVID-19 και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.

Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η ακύρωση της Δήλωσης Συμμετοχής σας είναι ελεύθερη και χωρίς συνέπειες μέχρι το κλείσιμο της φόρμας. Από εκεί και μετά θα υποχρεούστε σε καταβολή τόσο του αντιτίμου των 5€ για το λεωφορείο όσο και 5€ για την ταβέρνα (με βάση τις επιλογές σας) τα οποία θα πληρώνονται στην επόμενη οργανωμένη πεζοπορία μας.

Καλή μας αντάμωση!