Δυνατοί ήχοι συγκλονίζουν το νησί της Λέσβου- Όλες οι πληροφορίες



«Υπερηχητικούς κρότους» άκουσαν πριν λίγο τουλάχιστον τρεις φορές οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της Λέσβου, ως αποτέλεσμα πιθανού σπασίματος του φράγματος ήχου από τα μαχητικά αεροπλάνα της Αεροπορίας που συμμετέχουν σε άσκηση.

Αρκετοί αναγνώστες του LesvosPost, που δεν γνώριζαν για τα μαχητικά αεροσκάφη, αναστατώθηκαν και ζητούσαν πληροφορίες, πιστεύοντας πως είτε έγινε κάποια μεγάλη έκρηξη η κάποιος βομβαρδισμός...

Το Lesvospost επικοινώνησε με τους αρμόδιους και μας διευκρίνισαν ότι μαχητικά αεροσκάφη περνώντας πάνω από τον Γαββαθα έσπασαν το φράγμα του ήχου..

Οι εκκωφαντικοι ήχοι ακούστηκαν περισσότερο σε περιοχές του λεκανοπεδίου της Καλλονής, αλλά έντονη η ανησυχία των κατοίκων ήταν σε όλη την Λέσβο.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν για αερομαχία με τουρκικά μαχητικά που είχε σαν αποτέλεσμα το σπάσιμο του φράγματος του ήχου.

Πάντως από τις αστυνομικές αρχές και την πυροσβεστική δεν έχει καταγραφεί καμιά έκρηξη ενώ δεν υπάρχει σε εξέλιξη άσκηση της 98 ΑΔΤΕ.

Τι είναι το Sonic Boom

Ηχητική έκρηξη (Sonic boom) είναι ο ήχος που σχετίζεται με τα κρουστικά κύματα που δημιουργούνται από ένα αντικείμενο που ταξιδεύει μέσω του αέρα πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου

Τα Sonic boom φράγματα παράγουν τεράστιες ποσότητες ηχητικής ενέργειας, και ηχούν σαν έκρηξη.

Η ηχητική έκρηξη προκαλείται, όταν τα υπερηχητικά αεροσκάφη ξεπερνούν τη ταχύτητα του ήχου, με αποτέλεσμα να προκαλείται μεγάλος θόρυβος – γνωστός και ως sonic boom – και μοιάζει με εκείνον μεγάλης έκρηξης.

Όταν πραγματοποιείται λοιπόν το σπάσιμο του φράγματος του ήχου εμφανίζεται ένα ασυνήθιστο σύννεφο.

Η αιτία είναι πως πραγματοποιείται πτώση της πίεσης του αέρα, αυτός συμπυκνώνεται και σχηματίζει σταγονίδια νερού.