Εξετάζεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σμύρνης με την νέα πύλη εισόδου στο Πλωμάρι (βίντεο)

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η σύνδεση της Λέσβου με το λιμάνι της Σμύρνης, καθώς ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για ανοίξει  η πύλη εισόδου Πλωμαρίου.

Ο δήμαρχος της Σμύρνης είχε εκφράσει την πρόθεση δρομολόγησης καταμαράν με το συγκεκριμένο λιμάνι και τώρα που ολοκληρώνονται οι εργασίες και τέλος Μάϊου ή αρχές Ιουνίου θα ανοίξει η πύλη του Πλωμαρίου, ο τουριστικός πράκτορας Άρης Λαζαρής αρχές Μαΐου θα μεταβεί στη Σμύρνη όπου σε επαφές με τους αρμόδιους θα συζητηθεί το άνοιγμα αυτής της γραμμής.

Η πύλη Πλωμαρίου σχεδιάζεται εδώ και 15 χρόνια και την περίοδο αυτή υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις ότι το θέμα βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης.

Μετά από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου από το Πλωμαρι Δημήτρη Μαλλιαρού στο δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης, ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Δημήτρης Βαρβαγιάννης ενημέρωσε ότι οι εργασίες για να λειτουργήσει η νέα αυτή πύλη βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η απουσία προσωπικού στις συναρμόδιες υπηρεσίες και όπως είπε ο κ. Βαρβαγιάννης από την τελωνειακή υπηρεσία και την αστυνομία υπήρξε η διαβεβαίωση ότι θα διατεθούν υπάλληλοι για να επανδρωθεί και να είναι έτοιμη στην ώρα της η πύλη εισόδου του Πλωμαρίου.

Με πληροφορίες / Μυρσίνη Τζινέλλη ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ https://www.ertnews.gr