Οι "σίγουροι" Αθανασίου - Μπουρνούς και τα αουτσάιντερ Βερρής και Βάλεσης



Σε εκλογική αναμονή βρίσκονται τα επιτελεία των κομμάτων καθώς οι βουλευτικές εκλογές μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκηρυχθούν με τα σενάρια να είναι πολλά ως προς την ημερομηνία της κάλπης. 

Σε τοπικό επίπεδο, αν εξαιρέσει κανείς το ΚΙΝΑΛ, τα ψηφοδέλτια δεν αναμένονται να έχουν εκπλήξεις, παρά τα όσα ακούγονται. 

Στην ΝΔ ο Χαράλαμπος Αθανασίου δεν αναμένεται να έχει πρόβλημα επανεκλογής και η μόνη εκκρεμότητα είναι ποίοι θα θελήσουν να μπουν στο ψηφοδέλτιο όχι μόνο για να το συμπληρώσουν αλλά και να πάρουν σειρά για τις επόμενες εκλογές, καθώς αυτή θα είναι και η τελευταία θητεία του σημερινού Αντιπροέδρου της Βουλής στα βουλευτικά έδρανα. 

Στο ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μπουρνούς είναι το αδιαφιλονίκητό φαβορί για να επανεκλεγεί και δεν αναμένεται επίσης να έχει πρόβλημα καθώς θεωρείται και είναι άμεσος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Ο μεγάλος γρίφος είναι το ΚΙΝΑΛ που με τα σημερινά δεδομένα και λόγω της αύξησης του ποσοστού του πανελλαδικά, μπορεί να πάρει έδρα στο νομό αφήνοντας εκτός το ΚΚΕ. 

Εδώ τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, καθώς ο Παναγιώτης Χριστόφας έχει ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζει ψηφοδέλτιο στον Δήμο Μυτιλήνης, ωστόσο δεν αποκλείεται να τον δούμε και στο Βουλευτικό ψηφοδέλτιο, αν οι εκλογές γίνουν τώρα. 

Με δεδομένες τις άριστες σχέσεις της οικογένειας Πετρέλλη με τον σημερινό Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη είναι πολύ πιθανό να δούμε υποψήφιο βουλευτή τον Γιώργο Πετρέλλη, ωστόσο το όνομα που αναμένεται να κάνει την έκπληξη είναι αυτό του Παντελή Βερρή. 

Ο Περιφερειακός σύμβουλος έχει ήδη μιλήσει με τα κεντρικά του κόμματος και έχει πάρει το οκ για να είναι υποψήφιος βουλευτής, αναμένοντας πλέον τις διαδικασίες σε επίπεδο Νομαρχιακής ώστε να πάρει και τυπικά την έγκριση. 

 Στο ΚΚΕ η σημερινή βουλευτής κ. Κομνηνάκα θα δώσει την δική της μάχη για να ξανά εκλεγεί, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Βάλεση με την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου, με τον οποίον θα είναι υποψήφιος ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.