Νικήτρια η ομάδα του 2ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης στους σχολικούς αγώνες ποδοσφαίρου Λέσβου (VID, PICS)


Διεξήχθησαν στη Λέσβο μετά απο δυο χρόνια απουσίας λόγω κορονοιου οι Σχολικοί Αγώνες Λυκείων Ποδοσφαίρου.

Στο μίνι τουρνουά πήραν μέρος πολλά Λύκεια του νησιού.

Στον τελικό που διεξήχθη σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης παρουσία πλήθος μαθητών από τα Λύκεια της πόλης η ομάδα του 2ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης νίκησε με σκορ 3-0 την ομάδα του ΕΠΑΛ Καλλονής και έτσι περνάει στην επόμενη φάση όπου θα αγωνιστεί με την πρωταθλήτρια ομάδα Λυκείου της Λήμνου.

Οι νικητές της δεύτερης φάσης προχωρούν στον επόμενο γύρο (όλα τα παιχνίδια νοκ αουτ) με στόχο την ανάδειξη των τριών/ή εφτα κορυφαίων ομάδων στην Ελλαδα.

Το Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Λυκείων Ελλάδας – Κύπρου είναι διοργάνωση η οποία διεξάγεται ετησίως και αποτελεί μέρος των Σχολικών Αγώνων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Ελλάδας – Κύπρου.

Διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας μέσω της Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών και Αθλητικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο τελικός νικητής αναδεικνύεται μεσω ενός τουρνουά στο οποίο προκρίνονται μέσω νοκ αουτ αγώνων οι πρωταθλήτριες των νομών της Ελλάδας και των επαρχιών της Κύπρου. 

Οι νικητές της δεύτερης φάσης προχωρούν στον επόμενο γύρο (όλα τα παιχνίδια νοκ αουτ) με στόχο την ανάδειξη των τριών/ή εφτα κορυφαίων ομάδων στην Ελλάδα.

H Γ΄Φάση είναι η τελική με τις 3 (ή 7) νικήτριες ομάδες των προημιτελικών αγώνων και την εκπρόσωπο ομάδα της Κύπρου να αγωνίζονται στο final-4 ή final-8 που διεξάγεται σε μια πολη και ολοκληρώνεται εντος διήμερου.

Η νικήτρια ομάδα αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων που πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Η ομάδα του LesvosPost εύχεται καλή επιτυχία στο 2ο Επαλ Μυτιλήνης