Παρουσία Ερντογαν οι διαπραγματεύσεις Ουκρανίας- Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη (ΒΙΝΤΕΟ)Η πρώτη τετ α τετ συνάντηση των διαπραγματευτών Ουκρανίας – Ρωσίας εδώ και δυο εβδομάδες γίνεται σήμερα (29.03.2022) στην Κωνσταντινούπολη, στο Ντολμπά Μπαχτσέ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε εκεί για να καλωσορίσει τις δυο αντιπροσωπείες και να στείλει το μήνυμά του για το τέλος του πολέμου. 

Η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν “νόμιμες ανησυχίες”, είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδεχόμενος τις αντιπροσωπείες των διαπραγματευτών από τις δύο χώρες. 

Απευθυνόμενος στους διαπραγματευτές ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι έχει έρθει η ώρα οι συνομιλίες να αποφέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα και ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός, επισημαίνοντας ότι εναπόκειται και στις δύο πλευρές «να βάλουν τέλος σε αυτή την τραγωδία».

«Η συνέχιση του πολέμου δεν θα ευνοήσει κανέναν. Η ειρήνη θα συνεχίσει να ευνοεί τις δυο χώρες και άλλους. Εσείς, σαν διαπραγματευτές, φέρετε ιστορική ευθύνη για τις αποφάσεις που θα πάρετε σήμερα», είπε επίσης ο Τούρκος πρόεδρος υποδεχόμενος τους Ουκρανούς και τους Ρώσους διαπραγματευτές.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών γίνονται στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη όπου η τουρκική προεδρία διαθέτει γραφείο.

Οι Ρώσοι διαπραγματευτές έφθασαν χθες Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου μια προηγούμενη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί καμία πρόοδος. Οι συνομιλίες είχαν διεξαχθεί στη συνέχεια μέσω τηλεδιάσκεψης.

 

Πηγή newsit.gr