Έκοψαν πίτα οι εργαζόμενοι της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής


Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, την Παρασκευή 4.3.2022, στην έδρα της Γενικής Γραμματείας στη Μυτιλήνη, σε εκδήλωση για τη στοχοθεσία και τον προγραμματισμό του 2022, έκοψε την πίτα των εργαζομένων. Στην εκδήλωση πραγματοποίησε αγιασμό,ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου, κκ Ιάκωβος.


Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του ΓΓ, παρευρέθηκαν επίσης o εκπρόσωπος του Βουλευτή της Ν.Δ και αντιπροέδρου της Βουλής κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, κ. Γιώργος Στρατηγέλλης, ο Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Δημήτριος Τσιπίδης, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διοικητής Βορείου Αιγαίου κ. Ελευθέριος Ντουρουντούς, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Λιμενάρχης Μυτιλήνης κ. Χαράλαμπος Ψυχογιός,ο εκπρόσωπος του Δήμου Μυτιλήνης Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παναγιώτης Τσακύρης, η εκπρόσωπος του Δήμου Δυτικής ΛέσβουΑντιδήμαρχος Τουρισμού κα Αφροδίτη Βατή, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ Βορείου Αιγαίου κ. Ευστράτιος Μανωλακέλλης,ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης κ. Γεώργιος Καμπούρης,ο Πάρεδρος του  Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Νικόλαος Κουφογιάννης και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου κ. Προκόπης Τζιμής.

Ο κ. Κουτουλάκης, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, εξήρε το έργο καθενός προσωπικά στον τομέα ευθύνης του και δήλωσε ότι τους θεωρεί συμμάχους στην προσπάθεια του καταβάλλει η Γενική Γραμματεία για την αναπτυξιακή πορεία της Λέσβου και γενικότερα των νησιωτικών περιοχών ευθύνης της. Υπογράμμισε για μια ακόμα φορά ότι η προσπάθεια είναι συνολική, τονίζοντας ότι «…κανένας δεν περισσεύει…» δηλώνοντας σίγουρος για τη θετική έκβαση των προσπαθειών και την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων που έχουν τεθεί.

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τους εργαζομένους της Γενικής Γραμματείας για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, ανταποκρινόμενοι στο ευρύ, πολύπλευρο και απαιτητικό έργο που καθημερινά καλούνται να διεκπεραιώσουν. Υπηρετώντας σε μια αποκεντρωμένη Κυβερνητική δομή με ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων, που σχετίζονται με την ανάπτυξη των νησιών, την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς, τα έργα υποδομών, το δομημένο περιβάλλον, στοχεύουν στην ανάδειξη της νησιωτικότητας σε πλεονέκτημα.