Τιμούν την επέτειο του Κιλελέρ στον Πολιχνίτο και οργανώνουν περιοδείες σε χωριά της Λέσβου οι αγρότες

 

Η ανακοίνωση από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα στο νησί που εκφράζεται μέσα από την Ομοσπονδία και τους Αγροτικούς Συλλόγους,  θα τιμήσει και φέτος την επέτειο του Κιλελέρ τη Κυριακή 20 Μάρτη στο Πολυχνίτο.

Η ηρωική εξέγερση των κολίγων του Θεσσαλικού κάμπου πριν 112 χρόνια, παραμένει φάρος και πυξίδα στη καθημερινή πάλη που διεξάγουμε για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Το Κιλελέρ εμπνέει τους σημερινούς αγώνες μας για να παραμείνουμε και να καλλιεργούμε τη γη μας, κόντρα στις αντιλαϊκές – αντιαγροτικές πολιτικές όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που είναι ταυτισμένες με τις αποφάσεις της Ε.Ε. και της Κ.Α.Π.    

Το Κιλελέρ μας οδηγεί σε συμπεράσματα που τότε και τώρα έχουν την ίδια αξία. Η οργάνωση και το δυνάμωμα των αγροτικών συλλόγων, η συμμετοχή των αγροτοκτηνοτρόφων μας, όσο πιο μαζική είναι στις αρχαιρεσίες τους και στις συνελεύσεις τόσο πιο αποτελεσματικός θα είναι ο αγώνας. Αξιοποιούμε την εμπειρία μας, αφού ότι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα αγώνα, πάλης και μαζικής συμμετοχής. Γιατί ποτέ δεν μας χάρισε κανείς τίποτα.

Καλούμε τους αγρότες που διαμένουν και δραστηριοποιούνται στις περιοχές της Κάπης και του λεκανοπεδίου της Καλλονής να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές που πραγματοποιούν οι σύλλογοί τους την ερχόμενη εβδομάδα.

Τέλος η διοίκηση της Ο.Α.Σ.Λ. ξεκινάει πρόγραμμα περιοδειών με σκοπό την ενημέρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων του νησιού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη καλλιέργεια και παραγωγή των προϊόντων μας, από την καλπάζουσα αύξηση των τιμών σε ζωοτροφές, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, γεωργικά μέσα και εφόδια, καύσιμα, ηλεκτρική ενέργεια κ.α.         

Να μην πληρώσουν οι αγρότες μας τις επιπτώσεις από το πόλεμο στην Ουκρανία.

            

Πρόγραμμα των περιοδειών:

Σάββατο 12 Μάρτη στη Κάπη

Τετάρτη 16 Μάρτη στη Καλλονή

Κυριακή 20 Μάρτη στο Πολυχνίτο

Πέμπτη 24 Μάρτη στη Γέρα

Τετάρτη 30 Μάρτη στον Ευεργέτουλα

Τετάρτη 6 Απρίλη σε Πελόπη – Υψηλομέτωπο – Στύψη                                                     

        

Χαιρετίζουμε την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα  την Παρασκευή 18 Μάρτη.