ΒΙΝΤΕΟ: Δεν υπάρχει θέμα επάρκειας σε αγαθά ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση

ΠΗΓΗ MEGA TV

Ο πόλεμος προκαλεί ήδη σοβαρούς τριγμούς στις οικονομίες διατηρώντας ζωντανό και τον κίνδυνο μιας επισιτιστικής κρίσης.

Στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε το ενδεχόμενο να καταγραφούν ελλείψεις σε βασικά αγαθά και στην ελληνική αγορά, αλλά και το πως αυτές θα αντιμετωπιστούν. Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε στο briefing ο ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στα προϊόντα.

Δεν τίθεται θέμα επάρκειας σε αγαθά τονίζει η κυβέρνηση και μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μεγαρο Μαξίμου.

Ομαλή η λειτουργία της αγοράς και για το ηλιέλαιο. Οι τιμές σε σιτηρά και ηλιέλαιο έχουν εκτροχιαστεί, ενώ η κυβέρνηση αφήνει προς το παρόν στο συρτάρι τη μείωση του ΦΠΑ σε κάποια προϊόντα.

Η μείωση του ΦΠΑ μόνο για το ψωμί θα κόστιζε στα κρατικά ταμεία 150 εκατομμύρια ευρώ.

Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης βρέθηκαν και οι υψηλές τιμές των ζωοτροφών, με τους κτηνοτρόφους να λένε πως οι ποσότητες που μπορούν να προμηθεύονται πλέον είναι πολύ μικρές. Στην ίδια κατάσταση και οι αγρότες.

Σκληρή αντιπαράθεση για τη φορολόγηση στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για ανευθυνότητα.

Συνάντηση δύο ωρών είχαν ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Λισαβόνα.

Σκέτη κοροϊδία χαρακτηρίζει τα κυβερνητικά μέτρα για την ακριβεια το ΚΚΕ, λέγοντας πως δεν μπορούν να αναπληρώσουν τις τεράστιες απώλειες στο εισόδημα των πολιτών.