ΒΙΝΤΕΟ: Στενάζουν τα νοικοκυριά από το τσουνάμι ακρίβειας

ΠΗΓΗ MEGA TV

Στο κυνήγι των προσφορών έχουν ριχτεί οι καταναλωτές, προσπαθώντας να συγκρατήσουν τις δαπάνες των νοικοκυριών, ενώ σε πολλά σούπερ μάρκετ, βλέπουν άδεια τα ράφια με το ηλιέλαιο, ενώ υπάρχει ήδη πλαφόν σε αλεύρι και ζάχαρη.

Η ακρίβεια έχει γονατίσει τα νοικοκυριά και έχει εκτροχιάσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Οι καταναλωτές ψάχνουν τις προσφορές, και δείχνουν να προτιμούν τα προϊόντα που φέρουν ιδιωτική ετικέτα είναι πιο φθηνά προκειμένου να περιορίσουν το κόστος και να βγει όπως λένε ο μήνας.

Το ηλιέλαιο φαίνεται πως γίνεται δυσεύρετο πλέον. Άδεια τα ράφια σε κάποια σουπερ μάρκετ.

Άδεια ράφια συναντούν οι καταναλωτές στους διαδρόμους με το ηλιέλαιο, ενώ σε κάποια σούπερ μάρκετ υπάρχει ήδη πλαφόν σε αλεύρι και ζάχαρη.

Πολλοί καταστηματάρχες προσπαθούν να απορροφήσουν το υψηλό κόστος στις πρώτες ύλες. Η παραμικρή ωστόσο αύξηση φαίνεται πως επηρεάζει άμεσα τους καταναλωτές.

Τα προϊόντα που φέρουν την ιδιωτική ετικέτα των σούπερ μάρκετ έχουν διαφορά στην τιμή με αρκετούς καταναλωτές να στρέφονται πλέον προς αυτά.

Το ένα κιλό αλεύρι, γνωστής εταιρίας, κοστίζει 1,33 ευρώ. Το ίδιο προϊόν ιδιωτικής ετικέτας 0,96 ευρώ.

Τα 500 γρ. τριμμένης τομάτας επώνυμης εταιρίας κοστίζουν 1 ευρώ, 0,64 ευρώ της ιδιωτικής. Αντίστοιχα η διαφορά σε ένα πακέτο σπαγγέτι είναι σχεδόν 20 λεπτά.