Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Πρότυπα και Πειραματικά ΣχολείαΕγγραφές μαθητών στο πρότυπο γυμνάσιο Μυτιλήνης.

Η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γονείς/κηδεμόνες για εισαγωγή των μαθητών/τριών στα 

Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία θα παραμείνει ανοιχτή από την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 μέχρι και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, όπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Παιδείας.

Η εισαγωγή των μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη των Προτύπων Γυμνασίων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων με ερωτήσεις κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής, σχετικών με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών εννοιών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου 2022.

Επίσης, θέλουμε να επισημάνουμε στους γονείς που δεν έχουν αποφασίσει οριστικά αν θα εγγράψουν το παιδί τους στο πρότυπο γυμνάσιο, ότι μπορούν να καταθέσουν την αίτηση και αν αποφασίσουν αρνητικά μπορούν να μην προσέλθουν στις εξετάσεις. 

Η μη προσέλευση στις εξετάσεις δεν έχει καμία επίπτωση και τα παιδιά τους θα εγγραφούν κανονικά στο γυμνάσιο υποδοχής.


Στην αντίθετη περίπτωση δεν υπάρχει η δυνατότητα εκπρόθεσμης αίτησης.


https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/aitese-eisagoges-matheton-kai-mathetrion-sta-protupa-kai-peiramatika-skholeia?fbclid=IwAR3RLt16UIHu4r4IPSj9ax_ZTBLuW2vtVSelYfMy18nuAK5qi6Ghh0dqLV8