Σήκωσαν τον Λεσβιακό κλασικό αθλητισμό στα ύψη- Βραβεύτηκε στην γιορτή των κορυφαίων η Ο. Φιασκα


)  -ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΓΑΣ «ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ»-

 

Η γιορτή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών του ΣΕΓΑΣ έγινε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ της Παρασκευής στο ξενοδοχείο Grand Hyatt.

Αθλητές και αθλήτριες, μαζί με τους προπονητές τους και τα σωματεία τους είχαν την ευκαιρία να βρεθούν και πάλι μαζί σε μία όμορφη και ζεστή γιορτή, που έφερε και πάλι κοντά την οικογένεια του στίβου και που κόντρα στα προβλήματα που δημιούργησαν οι ιδιότυπες συνθήκες της πανδημίας, κατάφεραν να φέρουν σε πέρας το στόχο τους και μαζί να γεμίσουν περηφάνια την χώρα.

Mεγάλη βραδιά και για τον Λεσβιακό Αθλητισμό αφού στην γιορτή των κορυφαίων τιμήθηκαν από το νησί μας:

Η ταλαντούχα αθλήτρια της «Αθλοκίνησης ΑΣ Μυτιλήνης, ΟΛΓΑ ΦΙΑΣΚΑ για την 7η θέση στα 20χλμ Βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ Κ23 που διεξήχθη στο Ταλίν της Εσθονίας, το σωματείο της αλλά και ο Προπονητής της Γρηγόρης Κοντός.

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!!!

Στην κατηγορία Βραβεύσεις σε Φορείς και Προσωπικότητες, για την έμπρακτη υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια στον ιστορικό θεσμό των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου, που χωρίς την συμβολή - συνεργασία - υποστήριξή τους δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, βραβεύτηκαν:

 

Το Υπουργείο Ναυτιλίας – Υπουργός κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης

και η Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής – Γενικός Γραμματέας κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκης.

Ευχαριστούμε θερμά για την έμπρακτη ουσιαστική και πολύπλευρη υποστήριξή σας στον αιγαιοπελαγίτικο κλασικό αθλητισμό!!!

Η συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με το Υπουργείο Ναυτιλίας και τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής είναι διαχρονική και έχει συμβάλει καταλυτικά στην ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στο Αιγαίο, με την συνδιοργάνωση αγώνων και εκδηλώσεων στίβου και την παροχή κινήτρων στη νησιωτική νεολαία για την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό.

 

Θέμα: β) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

26-27/02/2022 -Σ.Ε.Φ.  -ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ & ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΤΙΛΗΝΙΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ -


Ξεχώρισε συνεχίζοντας το σερί των επιτυχιών της η συντοπίτισσά μας  (πρώην  αθλήτρια του ΑΡΙΩΝ ΓΣ)  ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΣΟΥ και  πλέον αθλήτρια του «ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ ΑΟ», η οποία κατέκτησε την 2η θέση στα 3000μ. (Γ) με επίδοση 9.31.16 καταρρίπτοντας το Πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας Γυναικών Κ20 το οποίο ήταν 9.32.33 και ανήκε στην Αναστασία Καρακατσάνη από την 20/2/2011.

Η Μυτιληνιά αθλήτρια που ζει στην Αθήνα συνδυάζοντας άψογα τις σπουδές της στην Ιατρική με τον Πρωταθλητισμό υπό τις οδηγίες του Σταύρου Καρρέ, πέτυχε επίσης και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, που θα γίνει στο Κάλι της Κολομβίας.

"Μπήκαμε στον αγώνα για να κάνουμε το ρεκόρ. Τρόμαξα λίγο στην αρχή γιατί τα περάσματα πήγαν λίγο πιο αργά από ότι υπολόγιζα. Με βοήθησε πολύ ο συναγωνισμός με την Αναστασία Μαρινάκου «συναθλήτριά της και νικήτρια στα 3000μ. με 9.26.43» με την οποία είχαμε συζητήσει νωρίτερα για την κούρσα. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα ότι έπιασα το όριο για το Παγκόσμιο σε διοργάνωση κλειστού. Είναι ένας δείκτης πως μπορώ να τρέξω ακόμη γρηγορότερα στον ανοιχτό. Το καλοκαίρι θα κυνηγήσω το όριο και στα 5.000 μέτρα", είπε η νεαρή αθλήτρια.

Η συντοπίτισσά μας (πρώην αθλήτρια της ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗΣ) ΑΡΓΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΜΥΡΤΑκαι αθλήτρια του «ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος», κατέκτησε την 2η θέση στα 400μ. Γ με επίδοση 54.87 και νέο ρεκόρ, συνεχίζοντας παράλληλα τις καλές εμφανίσεις στη σεζόν. Η αθλήτρια που προπονείται υπό τις οδηγίες του Ανδρέα Λιναρδάτου κλήθηκε να συμμετάσχει με την Εθνική Ομάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Α-Γ που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη την 5 Μαρτίου, στα 400μ. αλλά και στη σκυταλοδρομία 4Χ400 μ. με τις Φέρρα, Κουτλή, Κυριακοπούλου.

Ο συντοπίτης μας  (πρώην αθλητής της ΑΘΛΟΚΙΝΙΗΣΗΣ) ΧΑΤΖΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ και αθλητής του «Ολυμπιακού» κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του, να αγωνιστεί και να διακριθεί κατακτώντας την 2η θέση στο ΄Αλμα Επί Κοντώ με επίδοση 5.35μ. (επέλεξε να συνεχίσει άλμα και στα 5,63 μ., προκειμένου να πετύχει ένα νέο ρεκόρ, ωστόσο δεν τα κατάφερε). Ο Πέτρος ο οποίος προπονείται υπό τις οδηγίες του Μανώλη Καραγιάννη επίσης κλήθηκε να συμμετάσχει στο ΄Αλμα Επί Κοντώ,  με την Εθνική Ομάδα στο Βαλκανικό Πρωτ-μα Κλειστού Στίβου Α-Γ.

ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΑΣ!!!

ΓΕΡΟΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ!!!