ΒΙΝΤΕΟ: Ταξίδι στην Ευρώπη σχεδιάζει εκτάκτως ο Αμερικανός πρόεδρος

ΠΗΓΗ MEGA TV

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Λευκός Οίκος ετοιμάζει το έδαφος για να επισκεφθεί την Ευρώπη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι συζητήσεις γίνονται τις τελευταίες ώρες σε διπλωματικό επίπεδο ανάμεσα σε αμερικανούς και αξιωματούχους της ΕΕ για το ενδεχόμενο να ταξιδέψει στην Ευρώπη ο Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα, πηγές με γνώση του θέματος ανέφεραν ότι το ταξίδι αυτό ενδεχομένως να είχε ήδη προετοιμαστεί κατά τις πρόσφατες επισκέψεις της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις και του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην Γηραιά Ήπειρο.

Παράλληλα, ο Βολοντίμιρ Ζελενσκι εξακολουθεί να πίεζει και τις Ηνωμένες Πολιτείες για ισχυρότερες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και την Τετάρτη θα απευθυνθεί σε συνεδρίαση του Κογκρέσου.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε μια πολύ κρίσιμη συνάντηση στη Ρώμη μεταξύ του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν με τον Κινέζο ομολογό του.

Ειδικότερα, οι ΗΠΑ θέλουν να βεβαιωθούν ότι οι Κινέζοι δεν θα βοηθήσουν με κανέναν τρόπο τους Ρώσους, ούτε με όπλα ούτε ως οικονομικό καταφύγιο για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις των κυρώσεων της Δύσης.

 

Ομιλία Ζελένσκι στο Κογκρέσο

Την Τετάρτη ο Ουκρανός πρόεδρος θα μιλήσει στο Κογκρέσο, σημειώνεται πως πριν μέρες είχε μιλήσει και στη Γερουσία. Αναλυτές εκτιμούν πως αυτό γίνεται γιατί το Κογκρέσο έχει αναπτυχθεί από αυτή την κρίση και φαίνεται πρόθυμο να ρισκάρει περισσότερο από τον Λευκό Οίκο. Αυτό που αναμένεται, είναι ο Ουκρανός πρόεδρος να ζητήσει από τους Αμερικανούς βουλευτές να πιέσουν τον Λευκό Οίκο για το θέμα των μαχητικών αλλά και την επιβολή περισσότερων κυρώσεων.