4 κούτες με είδη πρώτης ανάγκης για την πυρόπληκτη μητέρα της Λαγκάδας από την Αλβανική κοινότητα Λέσβου


Την Παρασκευή η ατυχία χτύπησε την πόρτα μιας τριμελούς οικογένειας στην Μυτιλήνη, καθώς φωτιά έκαψε ολοσχερώς την κατοικία στην οποία διέμεναν.

Πολλοί ήταν οι άνθρωποι που θέλησαν να συμπαρασταθούν και να τρέξουν να βοηθήσουν τη δύστυχη αυτή οικογένεια που έμεινε μέσα σε λίγα λεπτά στο δρόμο αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την ανθρωπιά που έχουμε μέσα μας.....

Αυτό που μας έκανε εντύπωση και αξίζει να δημοσιευτεί ήταν η άμεση ανταπόκριση για παροχή βοήθειας της Αλβανικής Κοινότητας Λέσβου.

Χτες αργά το απόγευμα ο πρόεδρος του Συλλόγου Elban Dervishbehaj μετέβηκε στην οδό που βρίσκεται η καμένη οικία και παρέδωσε στην 49χρονη μητέρα 4 κούτες γεμάτες με είδη πρώτης ανάγκης. (ΦΩΤΟ ΚΑΤΩ)

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μας σε συγκεκριμένες ημέρες ο σύλλογος Αλβανών Μεταναστών Λέσβου μοιράζει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη είτε έχουν καταγωγή από Αλβανία είτε όχι.

Αξίζουν συγχαρητήρια λοιπόν σε τέτοιες ενέργειες και ελπίζουμε και άλλες οργανώσεις μεταναστών της Λέσβου να δράσουν ανάλογα.



Έκκληση για βοήθεια και από πολιτιστικό σύλλογο Θερμής

 

ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ

Ένα τραγικό γεγονός συνέβη στη πόλη της Μυτιλήνης στη περιοχή Λαγκάδα και αναφερόμαστε στη φωτιά που έκαψε ολοσχερώς το σπίτι της οικογένειας της Μυρσίνης Μωραΐτου αφήνοντας εκείνη και τα παιδιά της χωρίς σπιτικό, φαγητό μα πάνω απ'όλα την ασφάλεια που μας προσφέρει το δικό μας σπίτι.

Όλα τα υπάρχοντά τους έγιναν στάχτη αφήνοντάς τους χωρίς στέγη και ζεστασιά όταν μάλιστα οι καιρικές συνθήκες είναι τόσο άσχημες.

Πολλοί ήταν οι άνθρωποι που θέλησαν να συμπαρασταθούν και να τρέξουν να βοηθήσουν τη δύστυχη αυτή οικογένεια που έμεινε μέσα σε λίγα λεπτά στο δρόμο αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την ανθρωπιά που έχουμε μέσα μας.....

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τη κυρία Μυρσίνη Μωραΐτου θέλοντας και εμείς να βοηθήσουμε ενημερωθήκαμε πως εκείνη και τα παιδιά της φιλοξενούνται προσωρινά σε έναν ξενώνα και πως πολύς κόσμος της παρείχε τρόφιμα και ρουχισμό όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χώρος ώστε να τακτοποιήσει όσα της δόθηκαν έως ότου να καταφέρει να βρει μία μόνιμη κατοικία. Υπάρχει φυσικά ένας οργανισμός που τη βοηθάει στην αναζήτηση κατοικίας και αισθάνεται ευγνωμοσύνη για όλους εσάς που σταθήκατε σε αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή.

Επίσης σε ερώτησή μας για το πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε άμεσα εκείνη και τα παιδιά της μας έγινε γνωστό πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και πως οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση θα ήταν τεράστια βοήθεια.

Είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος που έχει ανάγκη τη βοήθειά μας και γι' αυτό ως Σύλλογος που προσπαθεί να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων του τόπου μας αποφασίσαμε να βοηθήσουμε οικονομικά εκείνη και την οικογένειά της.

Μας έχει δοθεί ο προσωπικός λογαριασμός τραπέζης όπου θα γίνει η κατάθεση του ποσού που διαθέτει ο Σύλλογός μας όμως η ίδια δεν επιθυμεί να τον δημοσιεύουμε γιατί όπως αναφέραμε είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος όπου όπως μας είπε χαρακτηριστικά δεν θέλει να πιστέψει ο κόσμος πως εκμεταλλεύεται την καλοσύνη του κόσμου επάνω στη πίκρα της.

Αποφασίσαμε να πάρουμε τη πρωτοβουλία να σας ενημερώσουμε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ώστε σε περίπτωση που κάποιος από εσάς επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα και να σας δωθούν τα στοιχεία του λογαριασμού για τη κατάθεσή σας.

Οποιαδήποτε ενίσχυση θα είναι για εκείνη και την οικογένειά της μια ανάσα σε όλη αυτή τη δύσκολη θέση που βρίσκεται.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Μαρούδα Αδαμαντία / Κωστας Γιαβριμη 6978095338

Μαρια Ταρρου 6978984124

 

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΟΠΌΛΕΩΣ ΘΕΡΜΗΣ