14 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια από Μυτιλήνη για Τουρκία – Από 30 ευρώ το εισιτήριο


Στη Μυτιλήνη βρέθηκε αντιπροσωπεία των πλοιοκτητριών εταιριών που εκτελούν τα δρομολόγια σύνδεσης της Μυτιλήνης με το Αϊβαλί της Τουρκίας προκειμένου να συντονιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την επανέναρξη των δρομολογίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Αιγαίου αποφασίστηκε ότι τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 14 Απριλίου και το κόστος του εισιτηρίου θα είναι 30 ευρώ για τα συμβατικά πλοία και 35 ευρώ για το καταμαράν

Την έναρξη των δρομολογίων αναμένει ο τουριστικός κόσμος της Λέσβου καθώς το ενδιαφέρον Τούρκων επισκεπτών ήταν μεγάλο τα προηγούμενα χρόνια και η οικονομική “ανάσα” σημαντική, ιδιαίτερα τα χρόνια που η τουριστική κίνηση μέσω τσάρτερ είχε υποστεί κατακόρυφη μείωση. 

Σημαντική λεπτομέρεια ότι και για τους Τούρκους πλέον θα ισχύει το ίδιο εισιτήριο, καθώς μέχρι το 2020 που σταμάτησαν τα δρομολόγια, οι Τούρκοι πλήρωναν κατά 45 ευρώ το εισιτήριο.

Οι Τούρκοι πλοιοκτήτες συναντήθηκαν με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων και το Επιμελητήριο, δύο φορείς που πρωτοστάτησαν για την επανέναρξη των δρομολογίων.

Τα πλοία είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν τα ταξίδια αλλά χρειάζεται να ρυθμιστούν πολλές λεπτομέρειες και να ενημερωθεί του επιβατικό κοινό, καθώς με τα νέα δεδομένα και τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, αν δεν υπάρχουν όλα τα δικαιολογητικά για το ταξίδι, υπάρχει ο κίνδυνος μεγάλων προστίμων, πολύωρης ταλαιπωρίας των επισκεπτών ή ακόμα και ο εγκλωβισμός τους στα τελωνεία των δυο πλευρών.

Από την πλευρά τους τα τελωνεία έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες, που τους έχουν ζητηθεί και το στοίχημα, που πρέπει να κερδηθεί είναι να μην αυξηθεί ο χρόνος των ελέγχων, που απαιτούνται, καθώς αυτό θα αποτελέσει αντικίνητρο για τον προγραμματισμό του ταξιδιού.

 

Πηγή https://www.ertnews.gr