Γενικός ξεσηκωμός.. και ραντεβού στην Βαστρια την Δευτέρα- Και με λεωφορεία η μετακίνηση από την Μυτιλήνη


Εργατικό Κέντρο Λέσβου, Επιτροπή αγώνα Λέσβου, Επιτροπή αγώνα Μανταμαδου, δημοτική παράταξη Πυξίδα, Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών Μυτιλήνης και Ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων Λέσβου δηλώνουν παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της νέας δομής στα βουνά της Βαστριας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινώσει την συμμετοχή τους η περιφέρεια, οι δήμοι της Λέσβου, το επιμελητήριο καθώς και οι εμπορικοί σύλλογοι του νησιού.

 

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις

 

Επιτροπή αγώνα Λέσβου

Τις τελευταίες μέρες η αντίσταση ενάντια στην κατασκευή της υπερδομής οργανώνεται με την ενεργή συμμετοχή και συσπείρωση πολλών φορέων του νησιού μας. Χαιρετίζουμε λοιπόν την απόφαση της κοινότητας του Μανταμαδου και των φορέων της περιοχής με τους οποίους συναντηθήκαμε και διαπιστώσαμε την ετοιμότητα τους και το αγωνιστικό τους σθένος.

Παράλληλα χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του εργατικού κέντρου για κινητοποίηση την Δευτέρα 07 Φεβρουαρίου 2022 και δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες όπως και σε οποιαδήποτε άλλη κινητοποίηση φορέα της Λέσβου, που διεκδικεί την ανατροπή των σχεδίων για κατασκευή υπερδομής στο νησί μας.

Αναμένουμε άλλωστε και δρομολογούμε την κορύφωση των κινητοποιήσεων μέσω του συντονισμού όλων των φορέων που θα οδηγήσει σε οριστική ακύρωση των σχεδιασμών για την ευαίσθητη περιβαλλοντικά περιοχή της Βαστριας. Φυσικά την ώρα που ο αγώνας του Λεσβιακού λαού οργανώνεται, το σύστημα Μηταράκη αντιλαμβάνεται πλέον ότι τα σχέδια για τις υπερδομές ανατρέπονται και παρ' όλ' αυτά συνεχίζει να διατηρεί ως επικοινωνιακή σημαία του το αποτυχημένο ψευτοδίλημμά Βαστρια η Κάρα τεπές. 

Δηλώνουμε σε όλους όσους περιστρέφονται γύρω από τον αστερισμό του κ. Μηταράκη ότι η κοινωνία της Λέσβου, όσο και να την υποτιμούν, έχει συνοχή που δεν διασπάται όποιο τέχνασμα και να χρησιμοποιήσουν. Οι Λέσβιοι γνωρίζουν ότι η ανατροπή της υπερδομής του Κάρα τεπέ περνάει μέσα από ακύρωση των σχεδίων της υπερδομής στη Βαστρια. 

Η ανατροπή μιας υπερδομής θα οδηγήσει και στην ανατροπή της δεύτερης συσπειρώνοντας τους συμπολίτες μας από όλη τη Λέσβο. 

Το ανάποδο μπορεί να μας αφήσει με δυο δομές. Την μέρα που η ΤΕΡΝΑ θα μαζέψει τα μηχανήματα από την Βαστρια, δεν θα μπορούν πλέον να κρύψουν την έλλειψη συναίνεσης της τοπικής κοινωνίας που είναι απαραίτητη για τις υπερδομές σύμφωνα με το μνημόνιο που υπέγραψε ο κ. Μηταράκης με την ΕΕ χωρίς ποτέ να μας ρωτήσει. Τότε, όταν τα ψευτοδιλήμματα θα έχουν καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος, θα δοθεί η τελική μάχη και θα αφορά την εκκένωση του Κάρα τεπέ και κατ’ επέκταση του νησιού της Λέσβου.

Τότε λοιπόν έξω από την πόρτα του Καρά τεπέ θα περιμένουμε να είναι δίπλα μας η δημοτική αρχή Μυτιλήνης. Αν δεν είναι το πρόβλημα θα είναι δικό της, αφού εκεί θα βρίσκεται όλη η Λέσβος. Για την ώρα ραντεβού τη Δευτέρα στη Βαστρια.

 

 

Εργατικό κέντρο Λέσβου

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΒΑΣΤΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ!

Καλούμε τα εργατικά σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τα σωματεία και τους φορείς των επαγγελματιών-βιοτεχνών και αυτοαπασχολούμενων Λέσβου, τους εμπορικούς συλλόγους, τους αγροτικούς συλλόγους, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους αιρετούς, τα τοπικά συμβούλια, τις επιτροπές αγώνα, όλους τους μαζικούς φορείς και όλο τον Λεσβιακό λαό, σε Παλλεσβιακό Ξεσηκωμό και κινητοποιήσεις διαρκείας.

Δίνουμε όλοι το παρόν, στο παλλεσβιακό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 7 Φλεβάρη, στις 2 το μεσημέρι στη ΒΑΣΤΡΙΑ, ώστε να αποτρέψουμε τις εργασίες και τα σχέδια της Κυβέρνησης για την δημιουργία υπερδομής-φυλακής μεταναστών και προσφύγων.

Προσυγκέντρωση διαδηλωτών και οχημάτων θα γίνει στη 1.30 το μεσημέρι στην πλατεία Σαπφούς με προορισμό την Βάστρια.

Όπως αποτρέψαμε τα σχέδια τους τον Φλεβάρη του 2020 στην Καράβα και στο Διαβολόρεμα, όπως σταματήσαμε την αποβίβαση των μηχανημάτων στις 6 του Γενάρη, έτσι και τώρα πρέπει να σταματήσουμε κάθε είδους εργασία που ετοιμάζουν.

Κόντρα στην απαίτηση του λαού της Λέσβου για καμία δομή στα νησιά, για άμεσο απεγκλωβισμό των μεταναστών-προσφύγων, η κυβέρνηση προκαλεί και επιμένει στην υλοποίηση των απαράδεκτων σχεδίων της, πιστή στις απαιτήσεις της ΕΕ. Αντί να δίνει εκατομμύρια για την υπερδομή, να πάρει τώρα ουσιαστικά μέτρα για να μη στενάζουν, παγώνουν, αρρωσταίνουν εν μέσω ακρίβειας και πανδημίας οι νησιώτες.

 «Ούτε ανοιχτά-ούτε κλειστά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά». 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Κάλεσμα Επιτροπής Αγώνα Φοιτητών Μυτιλήνης για το συλλαλητήριο στη Βάστρια

Η κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας και η ΕΕ βρίσκουν και δίνουν εκατομμύρια για κατασκευή υπερδομής-φυλακής μεταναστών και προσφύγων στο νησί την ίδια στιγμή που δεν μπορούν να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για είμαστε ασφαλεις στις σχολες μας, για να μην παστωνόμαστε σαν τις σαρδέλες στα λεωφορεία για το πανεπιστήμιο, για δημόσια και δωρεάν υγεία. Ξέρουν και βρίσκουν εκατομμύρια για τη νέα υπερδομή-φυλακή στην καρδιά του δάσους την ίδια στιγμή που η ακρίβεια χτυπάει εμάς και τις οικογένειες μας, που καταλήγουμε να συγκρίνουμε τον φτωχό με τον φτωχότερο για τα ελάχιστα δωμάτια στις εστίες.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου δεν ζούμε σε γυάλα. Δίνουμε καθημερινά τον αγώνα για μόρφωση και ζωή και δεν θα επιτρέψουμε ο τόπος που σπουδάζουμε να γίνει μια απέραντη φυλακή.  

Δίνουμε και εμείς το παρών στο συλλαλητήριο του Εργατικου Κέντρου Λέσβου και των φορέων του νησιού για να μην επιτρέψουμε τις εργασίες και τα σχέδια της κυβέρνησης για την κατασκευή της υπερδομής στη Βάστρια.

Καλούμε όλους τους φοιτητές του νησιού τη Δευτέρα 07/02 στις 13:30 στην προσυγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς για να αναχωρήσουμε με λεωφορεία για την Βάστρια.

 


ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου συμμετέχει και καλεί τα μέλη της στην κινητοποίηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

Να μην τους αφήσουμε να μετατρέψουν το νησί σε φυλακή κυβέρνησης και Ε.Ε. και εμάς και τα παιδιά μας σε δεσμοφύλακες.

"Ούτε ανοιχτά, ούτε κλειστά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά!"

 

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΒΑΣΤΡΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Η κυβέρνηση προσπαθεί νύχτα να κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό της Ε.Ε.

Μες τα μαύρα μεσάνυχτα έστειλε μηχανήματα.

Δεν θα επιτρέψουμε το νησί μας να γίνει φυλακή μόνιμου εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΦΛΕΒΑΡΗ 1μ.μ.

ΟΛΟΙ ΣΤO ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Να σταματήσει κάθε είδους εργασία στην καρδιά του δάσους. Να φύγουν τώρα τα μηχανήματα από τη Βάστρια.

Να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο ούτε στη Βάστρια-ούτε πουθενά, ούτε ανοιχτό – ούτε κλειστό, να μην μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών

Να κλείσει η φυλακή του Καρά Τεπέ και των άλλων Hot spot

Να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες, άμεσα από τα νησιά και τη χώρα μας. Να πάρουν χαρτιά για τις χώρες προορισμού τους και για όσους παίρνουν άσυλο να υπάρξει μέριμνα και οργάνωση από το κράτος για την κοινωνική τους ένταξη χωρίς την παρέμβαση των ΜΚΟ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ

 

ΠΥΞΙΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

 

Η Δημοτική παράταξη "ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ"  δηλώνει πως θα συμμετέχει στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, και σας καλεί να συμμετέχετε μαζικά στην  προσπάθεια για ματαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης και της Ε.Ε.  για την μετατροπή του νησιού μας σε μια φυλακή ανθρωπίνων ψυχών. Σας καλεί να ματαιώσετε με την παρουσία σας τη δημιουργία μιας υπερδομής στη Βάστρια όπου θα φυλακίζονται πρόσφυγες, άνθρωποι που προσπαθούν να σώσουν τη ζωή τους και να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους.

Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να αποτρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης !

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ανδρεαδέλλη Βασιλική

Ζερβού Μαρία

Μαλλιαρός Δημήτρης

Χιωτέλλη Εριφύλη


Δίκτυο κοινοτήτων Λέσβου

                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διοικούσα Επιτροπή του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου ,για μια ακόμη φορά ,συνεχίζει αταλάντευτα την στήριξη της προ τριετίας απόφαση της Γ Σ των μελών του Δικτύου μας για την μη κατασκευή δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε οποιοδήποτε σημείο της Λέσβου.

Στηρίζουμε με την συμμετοχή μας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και λοιπών κοινωνικών φορέων του νησιού μας της Δευτέρας 7/2/2022 για ακύρωση της απόφασης της Κυβέρνησης για κατασκευή υπερδομής στη θέση Βάστρια του νησιού μας     

                                   Για τη Διοικούσα Επιτροπή

Κίμων Χρυσίδης Βασίλης Μαμώλης Θέμης Καμένος 

    Πρόεδρος Πρόεδρος Πρόεδρος

    Κοινότητας Κοινότητας Κοινότητας

   Περάματος Λουτρών Λεπετύμνου