Ευρεία σύσκεψη για το κτηματολόγιο στην Μυτιλήνη- Τι αποφασίστηκε

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στη συνέχεια της πρωτοβουλίας της Δημοτικής Αρχής και όλων των Δημοτικών Παρατάξεων, όπως αυτή εκφράστηκε από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την επίλυση των θεμάτων του Κτηματολογίου στο Δήμο Μυτιλήνης:

Η συσταθείσα Επιτροπή, υπό την Προεδρία του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, συνεδρίασε χθες, Σάββατο 5 Φεβρουαρίου και ώρα 7.00 μ.μ., στο Παλαιό Δημαρχείο, με τη συμμετοχή των Βουλευτών του Νησιού, Χαράλαμπου Αθανασίου, Γιάννη Μπουρνού, Μαρίας Κομνηνάκα, του Αντιπεριφερειάρχη Ν. Λέσβου, Πανάγου Κουφέλου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένη Χατζηγιάννη, της επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Νίκης Τσιριγώτη και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, Ηρακλή Κουντουρέλλη.

Στη συνεδρίαση αυτή παρουσιάστηκαν όλα τα προβλήματα του Κτηματολογίου, καθώς και προτεινόμενες λύσεις.

Όλοι οι συμμετέχοντες, ομόφωνα, αποφάσισαν ότι, από την προσεχή Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, θα γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες, ζητώντας από το αρμόδιο Υπουργείο να κληθούν ο αρμόδιος Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος, με τον Πρόεδρο του Κτηματολογίου Α.Ε., ώστε να γίνει διαβούλευση στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος στη Μυτιλήνη.

Επίσης, θα ζητηθεί επιπλέον 4μηνη παράταση για την υποβολή ενστάσεων.

Επιπλέον, θα ζητηθεί ένα έτος παράταση, προκειμένου να γίνει επανακτηματογράφηση για τις περιπτώσεις ιδιοκτητών που δεν έχουν υποβάλει αίτηση κτηματογράφησης.

Τέλος, θα ζητηθεί επιπλέον χρηματοδότηση για τις συμπληρωματικές συμβάσεις με τις ανάδοχες εταιρίες, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.