Συντονιστική επιτροπή αγώνα Λέσβου: "Όσοι παρανομουν φοβούνται το φως της ημέρας..."



Ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής αγώνα Λέσβου σχετικά με την σημερινή αυτοψία αυτοδιοικητικων στην Βαστρια.

"Σαν τους κλέφτες νύχτα μεταφέρουν τα μηχανήματα για ένα έργο που δεν έχουν άδεια να εκτελέσουν. Και τα μεταφέρουν νύχτα γιατί όσοι παρανομούν φοβούνται το φως της μέρας. 

 Βιάζονται όμως πολύ και η εγωκεντρική αλαζονεία τους δεν τους αφήνει να δουν πέρα από την μύτη τους. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι η κοινωνία βράζει. Νομίζουν ότι στη Λέσβο τα προβλήματα τους θα λυθούν με manager, ανθρώπους της νύχτας, γνωστούς και φίλους όπως γίνεται στον Αθηνοκεντρικό μικρόκοσμό τους. 

Όχι κύριοι. Οι φορείς της Λέσβου και η τοπική αυτοδιοίκηση, εκτός από τους γνωστούς προθύμους αυλοκόλακες, είναι ενάντια στην μόνιμη υποβάθμιση του τόπου μας. Μα πάνω από όλα κ. Μηταράκη και κ. Κύτελη στη Λέσβο μιλάει ο Λεσβιακός λαός. Αυτός έχει την τελευταία λέξη και θα το διαπιστώσετε σύντομα.

Σήμερα η περιφερειακή αρχή και το περιφερειακό συμβούλιο, με την αυτοψία που έκαναν, διαπίστωσαν το περιβαλλοντικό έγκλημα που σχεδιάζουν να διαπράξουν απαλλοτριώνοντας το δάσος στην καρδιά του νησιού μας. Πάνε να διαγράψουν από τους χάρτες μια περιοχή Natura και Καταφύγιο Άγριας Ζωής σε ένα νησί χαρακτηρισμένο στο σύνολο του Γεωπάρκο της UNESCO. 

Για να το πετύχουν, ανατρέπουν πραξικοπηματικά περιβαλλοντικές νομοθεσίες που η Ελληνική δημοκρατία ψήφισε σε βάθος χρόνου προκειμένου να προστατεύσει την μοναδικότητα της Ελληνικής φύσης. Αυτό και μόνο αποδεικνύει τα ποταπά τους κίνητρα. 

Τους ενδιαφέρει να γίνει η δουλειά και να τα κονομησουν στις πλάτες μας, υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας στον παρασιτισμό του μεταναστευτικού.

 Δεν θα τους περάσει.