Ποδηλατικός Σύλλογος, Δικαστικοί υπάλληλοι, Εργατικό Κέντρο, Ιδιωτικοί υπάλληλοι και ΠΟΑμεΑΒΑ συμμετέχουν στο αυριανό συλλαλητήριο


Οι ανακοινώσεις:

 

Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ν.Λέσβου

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ν.Λέσβου συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Σαπφούς, δηλώνοντας «καμιά δομή «φιλοξενίας- φυλακή» στα νησιά μας. Να κλείσουν όλες οι υπάρχουσες.  Τα νησιά μας αντέχουν μόνο κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης περιορισμένης χωρητικότητας».

Την συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση καλύπτει απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής  της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που έχει προκηρύξει στάση εργασίας την ίδια μέρα από 12 έως 3 το μεσημέρι

 

Μυτιλήνη 21-2-2022

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

                          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  ΜΥΡΣΙΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΑ          ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΝΕΤΗΣ

 

 

 

 

 

Κάλεσμα Στήριξης της ΠΟΑμεΑΒΑ

 

            Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Β. Αιγαίου στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση που οργανώνουν οι Φορείς για το προσφυγικό στη Χίο και την Λέσβο.  Καλούμε τα μέλη μας στις κινητοποιήσεις ενάντια στις διώξεις των νησιωτών στην Πλατεία Ν. Πλαστήρα (Βουνακίου) στη Χίο στις 12μ. και …………….  στη Λέσβο στις  12μ.

 

            Καλούμε τους Φορείς- μέλη μας να πάρουν αποφάσεις στήριξης στους συμπολίτες μας που αγωνίστηκαν για να μη μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές προσφύγων και μεταναστών της ΕΕ και των κυβερνήσεων και σήμερα διώκονται. Η καταστολή δεν θα περάσει, θα συναντήσει και πάλι το τείχος των νησιωτών.

 

Η κυβέρνηση πριν δύο χρόνια έστειλε τα ΜΑΤ και με τη βία  έσπαζαν και προσέβαλλαν, ενώ πρόσφατα επιχείρησε να αποβιβάσει μηχανήματα για την κατασκευή νέας δομής- φυλακής, χωρίς επιτυχία.  Αποδείχθηκε έτσι ότι όταν ο λαός είναι αποφασισμένος για το δίκιο του, τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει!

 

            Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου  δηλώνουμε και πάλι την αντίθεσή μας στον εγκλωβισμό κυνηγημένων ανθρώπων από τους πολέμους. Τα ΑμεΑ και οι οικογένειές μας είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι με τους συνανθρώπους μας, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους, που καταφθάνουν εδώ  άρρωστοι, ανάπηροι από τη φρίκη των πολεμικών επιχειρήσεων για τον πλούτο και τον έλεγχο των χωρών τους. Η κατάσταση αυτή όπως την έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια είναι απαράδεκτη τόσο γι’ αυτούς τους ανθρώπους που θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο όσο και για τους νησιώτες. Το ίδιο απαράδεκτο όμως είναι και το γεγονός ότι η κυβέρνηση αγνοεί την καθολική θέληση των νησιωτών για να κλείσει άμεσα η ΒΙΑΛ, να απεγκλωβιστούν οι άνθρωποι αυτοί από τα νησιά και να μη δημιουργηθεί καμιά νέα δομή φυλακή στη Χίο, ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά.

            Τα  Άτομα με αναπηρία γνωρίζουμε από πρώτο χέρι αυτή την πολιτική. Είναι η ίδια που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων επέφερε τις τραγικές συνέπειες από την πανδημία, την άρνηση στελέχωσης των υποδομών υγείας στα νησιά, την εξοντωτική κατάσταση στο εισόδημά μας, που γεννά την ακρίβεια, τις αλλεπάλληλες περικοπές των μνημονίων και όχι μόνο… Τα δισεκατομμύρια ευρώ μπορεί να κυκλοφορούν σε χορό επενδύσεων, όμως δεν περισσεύουν για τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Ειδικά Σχολεία. Οι υποδομές για την αναπηρία θεωρούνται κόστος.

 

            Τα Άτομα με αναπηρία έχουν φωνή! Δεν αποδέχονται αυτή την κατάσταση. Δεν ανεχόμαστε την πολιτική που γεννά, την ανέχεια, τον πόλεμο και τις απειλές, την προσφυγιά. Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους φορείς τους νησιού για να καταργήσουμε τις εξοργιστικές διώξεις σε βάρος εκείνων που βρεθήκαμε δίπλα τους στις μεγάλες κινητοποιήσεις πριν δυο χρόνια, μέχρι και σήμερα.

 

 Παλεύουμε για το δίκιο μας και θα νικήσουμε!

 

 

                                              Το Δ.Σ. της ΠΟΑμεΑΒΑ

 

 

 

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12:00-15:00 ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/02!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΣΑΠΦΟΥΣ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!

 

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου συμμετέχει στη στάση εργασίας και στο συλλαλητήριο φορέων, σωματείων και συλλόγων που θα γίνει την Τετάρτη 23 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι στην πλ. Σαπφούς.  Καλούμε  τα μέλη μας, όλους τους συναδέλφους/ισσες  μας να λάβουν μέρος και όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε:

 Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας! Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς!

         Απαιτούμε :

·         Ουσιαστική προστασία των ανέργων.

·         Μόνιμα μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στο 50%, αποσυνδεδεμένος από το προσφυγικό και κατάργηση του στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα

·         Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

·         Προσλήψεις προσωπικού και κάλυψη κενών στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

·         Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών.

  Αυτά είναι που έχουμε ανάγκη και όχι από απάνθρωπες δομές-φυλακές

Η συμμετοχή μας θα είναι ηχηρή απάντηση στην επιχείρηση τρομοκράτησης της κυβέρνησης απέναντι στους διαδηλωτές

Πάρτε πίσω τις διώξεις !

Όχι στην ποινικοποίηση των Αγώνων!

"Ούτε ανοιχτά, ούτε κλειστά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά!"

 

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ ΦΥΛΑΚΗ!

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΒΑΣΤΡΙΑ – ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΑΡΑ-ΤΕΠΕ,

ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!!

 

Όλοι την Τετάρτη 23 Φλεβάρη, στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Σαπφούς.

Όλοι στο Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου, των Φορέων, των Σωματείων, των Συλλόγων, ενάντια στα σχέδια Κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προκηρύσσουμε στάση εργασίας 12:00 – 15:00.  

 

Ο λαός του νησιού να δείξει την ετυμηγορία του:

Για καμία δομή - φυλακή, ανοικτή ή κλειστή.

Για άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών.

Για μόνιμα μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, αποσυνδεδεμένο από το προσφυγικό.

 

Ο λαός του νησιού να διεκδικήσει από την κυβέρνηση και το κράτος, άμεσα μέτρα προστασίας για το εισόδημα και την υγεία του!

Διεκδικούμε τώρα:

Αυξήσεις στους μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Μόνιμα μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στο 50%, αποσυνδεδεμένος από το προσφυγικό και κατάργηση του στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα και αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες.

Διαγραφή χρεών στους επαγγελματίες του εμπορίου και της εστίασης, για τα χρέη που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας.

Μείωση των Δημοτικών Τελών για εργαζόμενους και επαγγελματίες.

Προσλήψεις προσωπικού και κάλυψη κενών στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Μέτρα πρόληψης για την υγεία, σε Πανεπιστήμιο και σχολεία.

 

ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΟΜΕΣ-ΦΥΛΑΚΕΣ.

 

Να παρθούν τώρα πίσω οι απαράδεκτες διώξεις και κατηγορίες απέναντι σε αιρετούς, συνδικαλιστές και άλλους διαδηλωτές!

 

Δίνουμε συνέχεια με αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Με γενικές συνελεύσεις των σωματείων.

Με κοινή δράση όλων των φορέων για τη ζωή και τα δικαιώματα μας.

Με συγκεντρώσεις –παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου: την Παρασκευή 25 Φλεβάρη στις 10:00 το πρωί παρέμβαση στο Αγροτικό Ιατρείο του Μανταμάδου  και  το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12:30 το πρωί στο πάρκο της Χρυσομαλλούσας (Μυτιλήνη) και στη 1.00 το μεσημέρι παρέμβαση στο Κέντρο Υγείας Καλλονής.

 

 

Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου

Το διοικητικό συμβούλιο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου με ανακοίνωση που εξέδωσε τάσσεται εναντίον της κατασκευής νέας δομής προσφύγων και μεταναστών στη θέση Βάστρια της κοινότητας Νέων Κυδωνίων. Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος «δηλώνουμε την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε μορφής παρέμβαση-επέμβαση σε τοποθεσίες που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του –έως- παρθένου δάσους του νησιού μας».

 

 

Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο

Για τη συγκέντρωση της Τετάρτης 23/2/22

Η Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο συμμετέχει στη διαμαρτυρία για την κατασκευή κλειστού κέντρου προσφύγων-στρατοπέδου συγκέντρωσης στη Βάστρια.

Συμφωνεί με το σύνθημα "Ούτε στη Βάστρια ούτε στον Καρά Τεπέ ούτε πουθενά". 

Αναγνωρίζει τη χρησιμότητα μικρού Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίηση σύντομης διαμονής και με την προϋπόθεση ότι η εξέταση αίτησης ασύλου θα γίνεται όχι στα νησιά αλλά στην ηπειρωτική χώρα.