ΒΙΝΤΕΟ: Κορωνοϊός: Επιστροφή στην κανονικότητα με... μάσκες

ΠΗΓΗ MEGA TV

Στα βήματα της Ευρώπης και η Ελλάδα, ετοιμάζεται να χαλαρώσει τους περιορισμούς που ισχύουν, καθώς οι σκληροί δείκτες δείχνουν τάσεις υποχώρησης. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στην εστίαση θα αποσυρθεί το όριο ατόμων για κάθε τραπέζι, ενώ στα γήπεδα η χωρητικότητα αναμένεται να αυξηθεί σε ποσοστό άνω του 50%.

Προς άρση των υφιστάμενων μέτρων για τον κορωνοϊό προσανατολίζεται η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, καθώς οι σκληροί δείκτες της πανδημίας υποχωρούν.

To τελευταίο αγκάθι στη λειτουργία της εστίασης είναι η απαγόρευση όρθιων θαμώνων, κάτι που οι ειδικοί φαίνεται ότι θα επιτρέψουν εκ νέου.

Αλλαγές και στον αθλητισμό, όπου η επιτροπή θα δώσει το πράσινο φως για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα και μάλιστα με ποσοστό που μπορεί να ξεπεράσει και το 50%. Τέλος και στην απαγόρευση των σχολικών εκδρομών, με τους μαθητές να μπορούν πλέον οργανώσουν ομαδικές εκδρομές.

Πάνω από τις 20.000 και 77 απώλειες ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 489 ασθενείς δίνουν μάχη στις μονάδες εντατικής θεραπείας. 6272 τα κρούσματα στην Αττική και 2375 στη Θεσσαλονίκη.

Οι καρναβαλικές παρελάσεις προβληματίζουν τους ειδικούς, καθώς η αδυναμία που υπάρχει ως προς τον έλεγχο των συμμετεχόντων μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη διασπορά.