Σε αργία χωρίς στέρηση μισθού ανεμβολίαστος ιερέας της Μυτιλήνης



Σε αργία από τα θρησκευτικά του καθήκοντα χωρίς στέρηση μισθού, έθεσε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, ανεμβολίαστο ιερέα ο οποίος ιερουργούσε σε Κοιμητηριακό Ναό στη πόλη της Μυτιλήνης.

Το θέμα αναδείχθηκε σε εκτενές ρεπορτάζ που δημοσίευσε σήμερα το πρωί η εφημερίδα “Τα Νέα της Λέσβου” με τίτλο “Πρώτη “καμπάνα” με αργία ιερέα.


Είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Λέσβου Ιάκωβος εφαρμόζει την απόφασή του με την οποία είχε καλέσει τον περασμένο Νοέμβριο του ιερείς ευθύνης του να κάνουν το εμβόλιο ή διαφορετικά θα τεθούν σε αργία.


Με απόφαση του ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης τού ζήτησε να επιστρέψει στην οργανική του θέση που είναι σε χωριό, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη της Μυτιλήνης. Ωστόσο επειδή ο ιερέας είναι πολύτεκνος σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Αιγαίου, ο Μητροπολίτης αποφάσισε να μη στερηθεί το μισθό του και τον κάλεσε ξανά να εμβολιαστεί για να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Στο πλαίσιο της πίεσης που ασκείται στους ανεμβολίαστους ιερείς για να κάνουν το εμβόλιο, το Σάββατο καλούνται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όλοι οι ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης να καταθέσουν τα πιστοποιητικά του εμβολιασμού τους. Από τους 80 ιερείς περίπου 30 είναι οι ανεμβολίαστοι.

Πηγή https://www.ertnews.gr