ΠΕ Β. Αιγαίου: Αυτά αποφασίστηκαν στην ευρεία σύσκεψη για το μεταναστευτικό



Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συντονιστική συνάντηση εργασίας που είχε συγκαλέσει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με τοπικούς φορείς, με θέμα την διακοπή για ένα 24ωρο κάθε δραστηριότητας στη Λέσβο σε σχέση με το μεταναστευτικό, σε συνέχεια αποφάσεως του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Κατόπιν της συζήτησης και με βάση τις τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων στην συνάντηση, οι επικεφαλής των Περιφερειακών Παρατάξεων που συνεδρίασαν στην συνέχεια, αποφάσισαν το πλαίσιο των κινητοποιήσεων και τα ακόλουθα:

• Καμιά δομή «φιλοξενίας- φυλακή» στα νησιά μας. Να κλείσουν όλες οι υπάρχουσες. Τα νησιά μας αντέχουν μόνο κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης περιορισμένης χωρητικότητας.

• Τα χρήματα που προορίζονται για τις δομές να δοθούν στην ανάπτυξη των νησιών με έργα υποδομής των νησιωτών μας.

• Οι τοπικές κοινωνίες στο Βόρειο Αιγαίο, φορείς και αιρετοί, δηλώνουν απερίφραστα ότι αντιτίθενται στην υλοποίηση οποιασδήποτε δομής και καλούν σε μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 23 Φεβρουαρίου 2022.

• Εκφράζουν παράλληλα την αμέριστη συμπαράσταση σε όσους σήμερα διώκονται επειδή αντιστάθηκαν και εμπόδισαν να βγουν τα μηχανήματα των εργολάβων στα νησιά μας και για τα γεγονότα Καράβας στη Λέσβο και 18ου χιλ. στη Χίο.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη συμμετείχαν:

Ο Βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, οι Αντιπεριφερειάρχες Πανάγος Κουφέλος, Δημήτρης Κουρσουμπάς, Αναστασία Αντωνέλλη, Παναγιώτης Χριστόφας, Παντελής Μπουρνιάς, οι επικεφαλής των Παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβουλίου Αγλαΐα Κυρίτση, Γιάννης Σπιλάνης, Στράτος Γεωργούλας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Καρασάββας, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων Μυτιλήνης Δημοσθένης Χατζηγιάννης και Δυτικής Λέσβου Στρατής Γελαγώτης, ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ανδρέας Αξής, οι Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Μυτιλήνης Εριφύλη Χιωτέλλη, Παναγιώτης Βάλεσης, Εριφύλη Γιαννάκα, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μυτιλήνης Αλέκος Κουζινόγλου, ο Συντονιστής Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Σταύρος Καραβασίλης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου Παναγιώτης Προβέτζας, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου Παναγιώτης Αργυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης «Ασπίδα» Νίκος Γιαννάκας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Βασιλούδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννης Μουτζούρης, οι Κίμων Χρυσίδης, Βασίλης Μαμώλης και Καμμένος Θεμιστοκλής, ως εκπρόσωποι του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, ο Γιώργος Αλεξίου Γραμματέας Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ, ο Γιάννης Ζαφειρίου ως εκπρόσωπος της διοίκησης του Πανεργατικού Κέντρου Λέσβου, ο Νίκος Μπουλμπούλης Πρόεδρος Επαγγελματιών Βιοτεχνών Λέσβου, ο Δημήτρης Καραγιάννης Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, ο Νίκος Τσαγκαρέλλης από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, Μαντέος Κώστας. από το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού και ο Χρήστος Τσιβγούλης από την Επιτροπή Αγώνα για το Μεταναστευτικό.