Δ. Κουρσουμπάς: «Όλοι στο Συλλαλητήριο για να σώσουμε τα νησιά μας»


Ανακοίνωση εξέδωσε πριν λίγο ο Αντιπεριφερειάρχης  Μεταναστευτικής  Κρίσης, Αθλητισμού και Συγκοινωνιών Δημήτριος   Κουρσουμπάς για το συλλαλητήριο της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου.

 

Με αφορμή το συλλαλητήριο της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου για το θέμα των δομών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Μεταναστευτικής Κρίσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συμπληρώνονται αυτές τις ημέρες δυο χρόνια από την πραγματική  μάχη που έδωσε ο Λεσβιακός και ο Χιώτικος  λαός, αποτρέποντας την κατασκευή δομών φιλοξενίας μεταναστών στα δυο νησιά μας. Δυο χρόνια από το βροντερό ΌΧΙ που είπαν οι κάτοικοι του Βορείου Αιγαίου και  κρατώντας Θερμοπύλες στην άκρη της Ελλάδας. Το μήνυμα αυτό που έστειλε τότε ο Αιγαιοπελαγίτικος λαός φαίνεται ότι δεν έχει κωδικοποιηθεί καλά από την κυβέρνηση και τον κ. Μηταράκη, οι οποίοι εμμένουν στην απόφαση τους να μετατρέψουν τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών.  Την Τετάρτη οφείλουμε όλοι όσοι αγαπάμε τον τόπο μας, όσοι δεν θέλουμε να γίνουν τα ίδια τα παιδιά μας μετανάστες σε λίγα χρόνια, όσοι προτάσσουμε το καλό της πατρίδας μας και όχι το προσωπικό και πολιτικό μας συμφέρον, να δώσουμε το παρών στο συλλαλητήριο ενάντια στην κατασκευή των δομών, ενάντια στην απαξίωση και την εξαθλίωση των νησιών μας. Οφείλουμε να δώσουμε το παρών θυμίζοντας στον κ. Μηταράκη και στην ΕΕ ότι δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας , στους προγόνους μας και στα παιδιά μας.»

              

                         O Αντιπεριφερειάρχης  Μεταναστευτικής  Κρίσης,

                                       Αθλητισμού και Συγκοινωνιών

                                            Δημήτριος   Κουρσουμπάς