ΟΡΕΙΑΣ: Πεζοπορία στον Κλαπάδο

 

Η πρόγνωση καιρού για τις επόμενες ώρες και ημέρες για το νησί μας δείχνει συνέχεια των βροχοπτώσεων. Ότι πρέπει για να γεμίσουν οι λίμνες και τα ποτάμια με νερό.

Ότι πρέπει και για εμάς, με τη σειρά μας, να πεζοπορήσουμε δίπλα και πάνω από ρεματιές με ποικιλόμορφα βότσαλα και πολύχρωμους βράχους, να απολαύσουμε για μία ακόμα φορά ένα από τα πιο θεαματικά φυσικά φαινόμενα του πλανήτη μας τους καταρράκτες, να περάσουμε πάνω και γύρω από δασοσκέπαστους λόφους και να (περ)πατήσουμε πάνω σε καφεκόκκινες πευκοβελόνες το θρόισμα των οποίων σου γαληνεύει τη ψυχή και σου ζωγραφίζει ένα ηδονικό χαμόγελο στο πρόσωπο. Αυτή την Κυριακή θα θαυμάσουμε ιδίοις όμμασι την ανυπέρβλητη δύναμη και εκρηκτική ενέργεια που πηγάζει από έναν από τους ωραιότερους καταρράκτες του νησιού μας, τον καταρράκτη Νυχτέρα Κλαπάδου.

Ραντεβού την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στις 09:00 στο My Market απ' όπου θα μας πάρει το λεωφορείο για να μας αφήσει στο Μοναστήρι της Παναγίας Μυρσινιώτισσας.

Η διαδρομή χαρακτηρίζεται μέτρια και έχει μόνον ένα μεγάλο ανηφορικό κομμάτι άξιο λόγου. Θα είναι κυκλική, απόστασης περίπου 9,5 χλμ που θα διανύσουμε σε περίπου 4,30 ώρες. Θα κινηθούμε βόρεια πάνω από λιθόστρωτα μονοπάτια, αγροτικούς δρόμους και στενά χωμάτινα μονοπάτια πευκοδάσους, παράλληλα και πάνω από το ρέμα Κυπριανού ως τον καταρράκτη Νυχτέρα και έπειτα θα επιστρέψουμε περνώντας από τα πολύ αξιόλογα ξωκλήσια της περιοχής.

Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι και τα παπούτσια πεζοπορίας. Και για τους πολύ τολμηρούς  ας υπάρχει και μαγιό στο σακίδιο.

Σας ενημερώνουμε πως λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου θα αναγκαστούμε να δεχτούμε δηλώσεις συμμετοχής μόνο από πλήρως εμβολιασμένους ή όσους μας επιδείξουν αρνητικό RAPID TEST (εως 48 ωρών) ή PCR. Θα γίνει έλεγχος κατά την επιβίβαση στο πούλμαν και για όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, δυστυχώς δε θα τους επιτραπεί η είσοδος σε αυτό.

Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα οδηγηθούμε σε ταβέρνα της περιοχής όπου θα γίνει και 2ος έλεγχος πιστοποιητικών (από τον ταβερνιάρη αυτή τη φορά).

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στη Φόρμα Υποβολής Συμμετοχής για το πιστοποιητικό που κατέχετε, το λεωφορείο αλλά και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε τον ταβερνιάρη για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες λόγω μέτρων κατά του COVID-19 και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.

Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η ακύρωση της Δήλωσης Συμμετοχής σας είναι ελεύθερη και χωρίς συνέπειες μέχρι το κλείσιμο της φόρμας. Από εκεί και μετά θα υποχρεούστε σε καταβολή του αντιτίμου των 5€  το οποίο θα πληρώνεται στην επόμενη οργανωμένη πεζοπορία μας.

Καλή μας αντάμωση