Ουκρανία: Το νέο διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν- Έτοιμος για πόλεμο- Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

 

Με… background τους ήχους από νέες εκρήξεις στο Ντονέτσκ, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, απευθύνει αυτή την ώρα νέο τηλεοπτικό διάγγελμα για την κατάσταση στην Ουκρανία που είναι δραματική.

Το νέο αυτό διάγγελμα έρχεται σε συνέχεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας κατά την οποία ο Βλαντιμίρ Πούτιν προανήγγειλε πως «θα λάβει σήμερα» την απόφαση ως προς την αναγνώριση των Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αναγνωρίσει τα εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία στη νοτιοανατολική Ουκρανία ως ανεξάρτητα κράτη, καταργώντας έτσι μια υπάρχουσα ειρηνευτική συμφωνία. Εξέλιξη βέβαια που αναμένεται να ενεργοποιήσει σκληρές κυρώσεις από τη Δύση, ωστόσο τις αποφάσεις του τις έχει πάρει.

«Η σύγχρονη Ουκρανία είναι δημιούργημα των Μπολσεβίκων από την εποχή του Λένιν» είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, για να συνεχίσει: «Η Ανατολική Ουκρανία είναι αρχαία ρωσική γη. Η Ουκρανία είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μας».

«Είμαστε έτοιμοι να δείξουμε τι σημαίνει μια γνήσια αποκομμουνιστικοποίηση» είπε σε άλλο σημείο του διαγγέλματός του ο Ρώσος πρόεδρος εξαπολύοντας μια σαφή απειλή, για να συνεχίσει: «Όταν μας ζήτησαν βοήθεια, η Ρωσία βοήθησε την Ουκρανία. Τους δώσαμε δάνεια, έχουμε περίπου 250 δισ. δολ. Η Ρωσία ανέλαβε όλο το βάρος να πληρώσει το εξωτερικό χρέος της Σοβιετικής Ένωσης».


Επιθετικά!

«Είδαμε ένα μείγμα νεοναζισμού και υπερεθνικισμού στην Ουκρανία. Έκαναν επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας. Αντέγραψαν ξένα μοντέλα που δεν έχουν σχέση με την ουκρανική πραγματικότητα για να κερδίσει μια πλουτοκρατία της Ουκρανία. Αφαίμαξαν δισεκατομμύρια δολάρια οι Ουκρανοί ολιγάρχες, έκλεψαν τη Ρωσία και προσεταιρίστηκαν τη Δύση. Τιμωρούσαν ανθρώπους που ήθελαν τη συνεργασία με τη Ρωσία», είπε επίσης.

Και συνέχισε: «Οι ουκρανικές αρχές έχουν μολυνθεί από τον ιό του εθνικισμού και της διαφθοράς. Οι ουκρανοί ολιγάρχες υποκίνησαν τις διαδηλώσεις στην πλατεία του Μαιντάν το 2014. Η υποστήριξη των ΗΠΑ προς τους ηγέτες της αντιπολίτευσης τότε, ήταν μεγάλη. Έχουμε στοιχεία. Η εξέγερση του Μέινταν οδήγησε την Ουκρανία σε ένα αδιέξοδο, την έσπρωξε σε ένα εμφύλιο πόλεμο. Υπάρχουν περιοχές διχασμένες. Κάποιες περιοχές δεν έχουν λεφτά να επιζήσουν, πρέπει να επιζήσουν».

«Η Κριμαία πήρε την απόφαση της να είναι με τη Ρωσική Ομοσπονδία» σημείωσε ακόμη, ενώ συμπλήρωσε με νόημα: «Αν η Ουκρανία αποκτήσει όπλα μαζικής καταστροφής, η παγκόσμια κατάσταση θα αλλάξει δραστικά, δεν μπορούμε να το αγνοούμε αυτό. Θέλουν να κατασκοπεύουν τη Ρωσία από την Ουκρανία. Θέλουν να αυξήσουν το νατοϊκό εκστρατευτικό σώμα στην Ουκρανία. Το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί τα λιμάνια της Ουκρανίας».

 

Με… συνταγή Κριμαίας

Η Δύση διακρίνει πως η Μόσχα ακολουθεί… κατά γράμμα το «σενάριο» που οδηγεί προς εισβολή στο ουκρανικό έδαφος καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να «πατήσει» στην αναγνώριση των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ ώστε να μπορέσει να στείλει ανοιχτά στρατιωτικές δυνάμεις και στις δύο περιοχές, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι παρεμβαίνει ως σύμμαχος για να τις προστατεύσει έναντι της Ουκρανίας.


«Ο Πούτιν ενημέρωσε Μακρόν και Σολτς»!

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα το Κρεμλίνο είχε δημοσιοποιήσει πως ο Πούτιν ανακοίνωσε ήδη στους Μακρόν και Σολτς ότι σχεδιάζει να υπογράψει διάταγμα για την αναγνώριση δύο περιοχών αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές!

 

Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για την Ουκρανία

 

Την ώρα που οι εξελίξεις στην Ουκρανία είναι ραγδαίες, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) θα συνεδριάσει εκτάκτως το πρωί της Τρίτης 22 Φεβρουαρίου 2022.

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 9.30, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, και με τη συμμετοχή και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Στο ΚΥΣΕΑ αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι συνέπειες που θα έχει στη χώρα μας η κρίση στην Ουκρανία. Αναμένεται επίσης να αναλυθούν η ενεργειακή επάρκεια και η προμήθεια σε φυσικό αέριο.

Πηγη newsit.gr