Εργατικό Κέντρο Λέσβου «Άλλη μια μεγαλειώδης απάντηση»


Ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου για το χθεσινό συλλαλητήριο στην πλατεία Σαπφούς

 

Άλλη μια μεγαλειώδης απάντηση

Χαιρετίζουμε τους εργάτες, αγρότες, τις γυναίκες και την νεολαία του νησιού μας που βρέθηκαν σήμερα στη συγκέντρωση των φορέων, των σωματείων και των συλλόγων στην πλατεία Σαπφούς, στέλνοντας μήνυμα προς την Κυβέρνηση και την ΕΕ, πως δεν θέλουμε καμία Δομή-Φυλακή στο νησί, ούτε στη Βάστρια, ούτε στο Καρά-Τεπέ, ούτε πουθενά. 

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην τρίωρη στάση εργασίας, καθώς και τους καταστηματάρχες και εμπόρους, που έκλεισαν τα μαγαζιά τους για να δώσουν το παρών στην συγκέντρωση.

Η σημερινή συγκέντρωση, είναι η συνέχεια στον αγώνα που κάνουμε για καμία δομή-φυλακή, ανοικτή ή κλειστή, ενάντια στην επικίνδυνη πολιτικής της ΕΕ, που θέλει να μετατρέψει το νησί μας σε χώρο εγκλωβισμού και διαλογής προσφύγων.

Είναι η συνέχεια στον αγώνα μας, για άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα, για να πάρουν χαρτιά για τις χώρες προορισμού τους, για να φτιαχτούν επιτροπές ασύλου μέσα στην Τουρκία.

Διατρανώσαμε, πως δεν έχουμε ανάγκη από δομές-φυλακές, αλλά έχουμε ανάγκη από μέτρα προστασίας τους εισοδήματος μας και της υγείας μας.

Στο συλλαλητήριο ακούστηκε δυνατά η φωνή μας για όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε:

Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Μόνιμα μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στο 50%, αποσυνδεδεμένος από το προσφυγικό και κατάργηση του στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα και αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες.

Διαγραφή χρεών στους επαγγελματίες του εμπορίου και της εστίασης, για τα χρέη που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας.

Μείωση των Δημοτικών Τελών για εργαζόμενους και επαγγελματίες.

Προσλήψεις προσωπικού και κάλυψη κενών στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Μέτρα πρόληψης για την υγεία, σε Πανεπιστήμιο και σχολεία.

Ο αγώνας για τα δίκαια αιτήματα μας όχι μόνο δεν σταματά σήμερα, αντίθετα θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, με παρεμβάσεις και συγκεντρώσεις.

Την Παρασκευή, 25 Φλεβάρη στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση στο Αγροτικό Ιατρείο του Μανταμάδου.

Το Σάββατο, 26 Φλεβάρη στις 12:30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο πάρκο της Χρυσομαλλούσας (στην πιάτσα των ΤΑΞΙ) και στη 1:00 το μεσημέρι θα γίνει παρέμβαση στο Κέντρο Υγείας Καλλονής


ΒΙΝΤΕΟ: Κινητοποίηση για το μεταναστευτικό- ΜΥΤΙΛΗΝΗ 23-02-22