“Πράσινο φως” για την κατασκευή νέου Δημαρχείου Μυτιλήνης


Στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»  εντάχθηκε η χρηματοδότηση της ανέγερσης-ολοκλήρωσης του νέου Δημαρχείου Μυτιλήνης,  προϋπολογισμού 5.155.919 €. Αυτό ανακοινώθηκε κατά την συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατή Τζιμή με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα.

Η πρόταση κρίθηκε ώριμη προς ένταξη καθώς είχε υποβληθεί πλήρης φάκελος με όλες τις υποστηρικτικές μελέτες, τα τεύχη υπολογισμού και τεκμηρίωσης για τον καθορισμό του προϋπολογισμού, αλλά και η αρχιτεκτονική μελέτη που εκπόνησε η αρχιτέκτονας του Δήμου, Ευαγγελία Πελέκου.

Η συνολική επιφάνεια δόμησης του κτηρίου αναπτύσσεται σε τρεις ορόφους και υπόγειο και καλύπτει 1.700 τ.μ. Η μορφή του είναι κυκλοτερής, γύρω από ένα κλειστό αίθριο. Η πρόσβαση γίνεται από δύο εισόδους.

Το νέο Δημαρχείο θα διαθέτει Αίθουσα Συνεδριάσεων-Αμφιθέατρο (400 τ.μ.) και θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των στεγαστικών αναγκών, με αποτέλεσμα να εξοικονομούνται ετησίως 130.000 ευρώ από τις μισθώσεις χώρων, όπου, σήμερα, στεγάζονται οι υπηρεσίες της Διοίκησης, των Οικονομικών, του Περιβάλλοντος και των Τεχνικών Υπηρεσιών.

 

Ποια έργα εντάσσονται στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τσίτσης”

 

Πρόκειται για τα έργα:

Ανάπλαση πάρκου Ιππείου προϋπολογισμού  600.000 ευρώ.

Μελέτη κατασκευής Κλειστού γυμναστηρίου στο πρώην Δημοτικό ΚΥΤ στον ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ , προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

 

Πηγή https://www.ertnews.gr