Συνάντηση Μουτζούρη με Δ. Κουτσούμπα και εκπροσώπους κομμάτων για τις νέες δομές στα νησιά του Β. Αιγαίου


Σειρά συναντήσεων με αρχηγούς κομμάτων και βουλευτές είχαν χθες στη Βουλή, ο Περιφιερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης και οι επικεφαλής των παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Παναγιώτης Χριστόφας, Γιάννης Σπιλάνης και Αγλαΐα Κυρίτση.

Στις συναντήσεις κατέθεσαν την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο τάχθηκε ενάντια στην κατασκευή νέων δομών σε Λέσβο και Χίο.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και Γιάννη Μπουρνού, με την Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη, τον βουλευτή Γιώργο Καμίνη, καθώς και με βουλευτές του Μέρα25.

Στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, συμμετείχαν ακόμη οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης και Μαρία Κομνηνάκα.

Η αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου ενημέρωσε τον ΓΓ της ΚΕ για την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου, που “απαιτεί να σταματήσει άμεσα η κατασκευή του στρατοπέδου συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών στην τοποθεσία Βάστρια της Λέσβου, το οποίο θα αποτελέσει μια ακόμα απάνθρωπη φυλακή για τους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες”.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι μετέφεραν, επίσης, την καταγγελία τους προς την κυβέρνηση, η οποία “με φωτογραφική διάταξη μέσα στον “αναπτυξιακό” νόμο, που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή, αφαιρεί από την Περιφέρεια τις αρμοδιότητες που αφορούν αδειοδοτήσεις και απαλλοτριώσεις, με προφανή στόχο να υλοποιηθούν τα έργα κατασκευής δομών μεταναστών στο νησί, αντίθετα με τη βούληση των νησιωτών και της Περιφερειακής Αρχής”.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει με κάθε τρόπο την απαίτηση του λαού της Λέσβου να σταματήσει και να ακυρωθεί η κατασκευή του στρατοπέδου συγκέντρωσης, να εξασφαλιστεί η προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων στο άσυλο και στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, χωρίς επαναπροωθήσεις ή τον εγκλωβισμό τους στα νησιά και στις νέες υπερδομές-φυλακές.

 

πηγή ertnews.gr