Οικονομική επιτροπή Δήμου Μυτιλήνης: Που πετάχτηκαν 69.531,95€?


Ανακοίνωση από την παράταξη με πυξίδα τον πολίτη 

 

Στη σημερινή συνεδρίαση τα οικονομικής επιτροπής «πετάχτηκαν» 69.531,95ευρώ  για να αποζημιωθούν οι εργολάβοι(όπως δικαιούνται από το νόμο) τριών έργων όχι επειδή έκαναν κάποιες εργασίες αλλά επειδή δεν έκαναν καμία εργασία από αυτές που περιγράφονταν στις αντίστοιχες συμβάσεις που υπογράφηκαν από τη Δημοτική Αρχή και τους αντίστοιχους αναδόχους με ευθύνη κατά το νομοθέτη της Δημοτικής Αρχής. Επειδή δηλαδή η Δημοτική Αρχή δεν ήταν συνεπής σε αυτά που δεσμεύτηκε μέσα από τις αντίστοιχες συμβάσεις.

 

Συγκεκριμένα  δίνεται:

α)Αποζημίωση 19.766,92 ευρώ  για διάλυση σύμβασης του έργου «Ασφαλτόστρωση οδού από τον Αγ. Στέφανο έως τον Παλιό Δ.Ε. Μανταμάδου»

β)Αποζημίωση θετικών ζημιών 39.743,11 ευρώ λόγω διάλυσης  σύμβασης, για το έργο «Αναβάθμιση Σχ. Συγκροτήματος του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης», το οποίο όπως βλέπετε παραμένει τσιμεντένιο κουφάρι.

γ) Δίνεται αποζημίωση 10.021,92 λόγω διάλυσης σύμβασης για το έργο «Έργα πρόσβασης στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις Δ.Δ. Πλαγιάς»


Νομίζουμε πως σε εποχές μεγάλης οικονομικής στενότητας η σπατάλη 70.000 περίπου ευρώ για τη μη παραγωγή έργου είναι απαράδεκτη.

Θα ακούγαμε με κατανόηση τις δυσκολίες που πιθανόν αντιμετώπισε η Δημοτική Αρχή, τον πρώτο χρόνο της θητείας της!

Καμιά όμως δικαιολογία δεν μπορεί να είναι αποδεκτή για την κατασπατάληση 70.000 ευρώ 1,5 χρόνο πριν τη λήξη της θητείας της!

 

Οι ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ