4ωρη Στάση Εργασίας από τους υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου την Παρασκευή


Ανακοίνωση του συλλόγου υπαλλήλων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στις μνημονιακές υποχρεώσεις που ψήφισαν από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, υλοποιεί την κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους δασικούς υπαλλήλους, όπως βέβαια και άλλων κατηγοριών εργαζομένων στο δημόσιο, που δουλεύουν στις πιο άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας. Αυθαίρετα και αυταρχικά, χωρίς κανένα επιστημονικό ή πραγματικό κριτήριο, χωρίς διάλογο με τους συνδικαλιστικούς φορείς, η «επιτροπή» που ορίστηκε από την κυβέρνηση εισηγείται την κατάργηση του επιδόματος. Σύμφωνα με το πόρισμα καταργείται τελείως το επίδομα σε Δασολόγους-Δασοπόνους-Οδηγούς και πετσοκόβεται στους Δασοφύλακες. Ο «κατόπιν εορτής» διάλογος επιβλήθηκε στην κυβέρνηση ως αποτέλεσμα των αντιδράσεων των σωματείων, συλλογών και Ομοσπονδιών όπως της ΟΣΕΑΔΕ.

 

Ο αγώνας όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα των συναδέλφων δασικών υπάλληλων, πρέπει να λήξει με νίκη των εργαζομένων και ήττα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

 

Η επιδίωξη κατάργησης είναι στρατηγική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ, για παραπέρα μείωση του λεγάμενου μισθολογικού κόστους και το τσάκισμα των ήδη τσακισμένων εργασιακών δικαιωμάτων μας. Ο δικός μας αγώνας θα κρίνει το αν θα καταργηθεί τελικά ή όχι το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας Απέναντι σε αυτά, αποτελεί μονόδρομο να μπούμε όλοι στη μάχη, για να ανατραπεί το αντεργατικό πόρισμα που εκδόθηκε «κατ ’ εντολήν» της κυβέρνησης και της τρόικα και να διεκδικήσουμε νέο μισθολόγιο, με ουσιαστικές αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους και διατήρηση των κατακτήσεων μας.

 

Απαντάμε μαζικά και συμμετέχουμε στην 4ωοη Στάση Εργασίας Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το εκτρωματικό και απαράδεκτο πόρισμα που κατατέθηκε από την επιτροπή στην κυβέρνηση.

 

Είναι ώρα ευθύνης και μάχης!

 

Ευθύνης, απέναντι σε όσα δικαιώματα και κατακτήσεις κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες. Μάχης, γιατί δεν θα δεχτούμε και άλλη μείωση στους μισθούς μας

 

Διεκδικούμε :

 

1. Την άμεση απόσυρση του απαράδεκτου πορίσματος της επιτροπής

2. Να μην γίνει καμιά περικοπή στο επίδομα και από κανέναν εργαζόμενο που το λαμβάνει σήμερα

3. Να επεκταθεί η χορήγησή του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους σε ειδικότητες που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες

4. Να επεκταθεί η χορήγησή του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται στις ίδιες συνθήκες, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους (μόνιμη ή συμβασιούχοι)

5. Να αυξηθεί το καταβαλλόμενο ποσό Συγκέντρωση διαμαρτυρίας,

 

την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 λαμβάνοντας ΟΛΑ τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας για τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού. →Μυτιλήνη στην είσοδο των γραφείων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ώρα 9:00 πμ →Χίο, Σάμο, Ικαρία και Λήμνο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κατά τόπους γραφεία των Δ/νσεων Δασών.