ΤΡΑΓΩΔΙΑ- Χτύπησαν τους Έλληνες- Στους 10 ομογενείς ανέρχονται οι νεκροί στο χωριo Σαρτανά της Ουκρανίας- ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Το ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι ακόμα τέσσερις Έλληνες έπεσαν νεκροί στο χωριά Σαρτανά στην Ανατολική Ουκρανία

Συνολικά δέκα Έλληνες έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο στην Ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ άλλοι τέσσερις ομογενείς σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές στο χωριό Σαρτανά.

 

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες.

Τις καταδικάζουμε απερίφραστα.

Καλούμε την Ρωσική Ομοσπονδία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών.


Σοκάρουν οι εικόνες από το χωριό Σαρτανά που ισοπεδώθηκε από τις βόμβες. Νεκροί 10 ομογενείς.

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες της καταστροφής από το χωριό Σαρτανά που ισοπεδώθηκε από ανελέητο βομβαρισμό το Σάββατο, τρίτη μέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν συνολικά 10 Ελληνες ομογενείς,  ενώ υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, ανάμεσά τους και ένα παιδί.

Οι επιθέσεις έγιναν τόσο στο χωριό Σαρτανά, όπου σκοτώθηκαν δύο Ελληνες ομογενείς, όσο και στο χωριό Μπουγάς το οποίο βρίσκεται 70 χιλιόμνετρα βόρεια της Μαριούπολης.

Ο θάνατος των 10 ομογενών προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών που ζήτησε εξηγήσεις από τον πρέσβη της Ρωσίας στην Αθήνα.