ΒΙΝΤΕΟ: «Παρατηρητήριο τιμών» PCR test

ΠΗΓΗ MEGA TV

Περισσότερα τεστ στη μάχη κατά της «Όμικρον» ρίχνουν κυβέρνηση και υγειονομικές αρχές με τον Υπουργό Υγείας να ανακοινώνει ότι πλέον δωρεάν ράπιντ τεστ θα διενεργούνται σε περισσότερα σημεία και μάλιστα με συμμετοχή και του στρατού.

Την ίδια ώρα ο Υπουργός Ανάπτυξης , ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοινώσε την δημιουργία παρατηρητηρίου τιμών για τα εργαστήρια που κάνουν μοριακά τεστ.

Με χιλιαδες καθημερινα νεα κρουσματα και με τους πολιτες να ψαχνουν εργαστηρια για φθηνότερο μοριακο τεστ, ο Υπουργος αναπτυξης ανακοινωσε πως θα αναρτηθει λιστα με όλα τα εργαστηρια της χωρας και τις τιμές που χρεώνουν ενώ από το βημα της βουλης τόνισε πως η θεσπιση της κατωτερης τιμής στα 47 ευρώ για κάθε τεστ έxει βοηθησει τον ανταγωνισμο.

Στην μαχη των ραπιντ ριχνονται και οι ενοπλες δυναμεις καθως όπως ανακοινωσε ο υπουργος υγειας Θανος Πλεύρης θα δημιουργηθούν 50 νεα σημεια σε ολόκληρη την χωρα οπου θα κανουν δωρεαν τα τεστ.

«Θα προστεθούν αρχικά 50 τα οποία στην πορεία θα γίνουν 100, σημεία και από το υπουργείο εθνικής άμυνας για να γίνονται δωρεάν τεστ», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

 

Θετικός για 5η μέρα ο Αλέξης Τσίπρας

Το τεστ βγαινει ακομα θετικό για Αλέξη Τσιπρα ο οποιος νοσεί από την μετάλλαξη όμικρον. Υστερα από 5 ήμερες νόσησης ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αναρτηση του στα σοσιαλ μιντια αφησε αιχμες για το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

«Ύστερα από 5 μέρες νόσησης, με βάση τον ΕΟΔΥ, θα μπορούσα να πάω σήμερα στη βουλή και να κολλήσω συναδέλφους, αφού το τεστ μου βγαίνει ακόμα θετικό. Εγώ δε θα το κάνω, αλλά πολλοί άλλοι στην ίδια θέση είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται», ανέφερε στην ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ενώ οι ειδικοί προβλεπουν σταθεροποιηση στον αριθμο των κρουσματων τις επομενες ημέρες σε συναγερμο βρισκονται οι υγειονομικές αρχες καθως υπαρχει μεγαλη αυξηση σε νοσηλείες.

Να σημειωθεί ότι οι κλίνες στις μοναδες εντατικης θεραπειας είναι γεματες από ασθενεις με την παραλλαξη «δέλτα» και τα περιστατικα της μεταλλαξης όμικρον που χρήζουν νοσηλείας πιέζουν τα νοσοκομεια της χωρας.

Παρνομη και καταχρηστική κρίθηκε και οι απεργία των εργαζομένων στο «Παίδων» Πεντέλης οι οποίοι αντιδρούν στην μετατροπή του νοσοκομείο σε εμβολιαστικό κέντρο για τα παιδια ηλικιας 5 έως 11 ετων.Εξαιτίας των κινητοποιήσεων υπήρξαν καθυστερήσεις στον εμβολιασμό των παιδιών που είχαν σήμερα ραντεβού αλλα όλοι οι εμβολιασμοί ολοκληρωθηκαν κανονικα.