Μαθητική συγκέντρωση και πορεία στην Μυτιλήνη



Συνεχίζονται για 3η ημέρα οι καταλήψεις σχολείων στην Λέσβο.

Σε πολλά σχολικά κτήρια η κατάληψη έληξε λόγω μη συμμετοχής μαθητών και τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά.

Σήμερα σύμφωνα με αφίσα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας που θα ξεκινήσει από τα κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης στις 10:00.


Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κ. Τίμος Θεοφανέλλης κάλεσε πάντως τους μαθητές να σταματήσουν τις καταλήψεις και δήλωσε προβληματισμένος καθώς οι μαθητές από τη μια ζητούν αυξημένα μέτρα προστασίας στις σχολικές αίθουσες αλλά από την άλλη κυκλοφορούν μέσα στο σχολείο χωρίς μάσκες και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους οι μαθητές απαιτούν μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, μείωση μαθητών ανά τμήμα, επαναλαμβανόμενα rapid τεστ με ευθύνη του υπουργείου και του ΕΟΔΥ, άμεση προσαρμογή της ύλης όλων των τάξεων λόγω των κενών που έχουν δημιουργηθεί στη διάρκεια της πανδημίας, καμία σκέψη για εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων, ενισχυτική διδασκαλία και πρόσθετη διδακτική στήριξη, εξειδικευμένο προσωπικό στα σχολεία για τις ψυχοκοινωνικές ανάγκες των παιδιών.