Στην πόλη Opole της Πολωνίας 7 μαθητές και 3 συνοδοί καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης


«Μετακίνηση της ομάδας Erasmus+ του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στην Πολωνία»

Ομάδα 7 μαθητών και τριών συνοδών καθηγητών του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης συμμετείχε σε συνάντηση Ευρωπαϊκών σχολείων στην πόλη Opole της Πολωνίας από 16 μέχρι 22 Ιανουαρίου 2022.

Η μετακίνηση έγινε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2, στο οποίο συμμετέχει το 3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης με σχολεία από την Πορτογαλία, τη Φινλανδία, την Πολωνία, και την Ιταλία. Είχε προηγηθεί η συνάντηση στην πόλη Chiavenna της Ιταλίας, ενώ το Μάρτιο ακολουθεί η επίσκεψη των εταίρων στη Μυτιλήνη. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το σχολείο Publiczna Szkoła Podstawowa nr 5 στο Opole της Πολωνίας.

Γνωρίστηκαν με τους μαθητές των εταίρων, δημιούργησαν φιλίες και παρουσίασαν το σχολείο και τα δικά τους έργα. Συμμετείχαν σε μικτές ομάδες και υλοποίησαν ποικίλες δράσεις σε μια σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων (workshops).

Επίσης, κατά τη διάρκεια της μετακίνησης, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στο ιστορικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπιρκενάου, στο διάσημο αλατωρυχείο Βιελίτσκα, και στο μουσείο τέχνης Śląska Opolskiego του Opole. Το πρόγραμμα Erasmus+ έχει τίτλο «Social and Cultural Integration» και ξεκίνησε από το 2019. Λόγω της πανδημίας Covid-19, έχει παραταθεί μέχρι το τέλος φετινής σχολικής χρονιάς.