Περιεδρικό Συρίγγιο - Ραγάδα Πρωκτού: Συμπτώματα και πλεονεκτήματα στην αντιμετώπιση laser


Το περιεδρικό συρίγγιο και η ραγάδα πρωκτούείναι παθήσεις που σχετίζονται με τον πρωκτό και μπορούν να εμφανιστούν στον καθένα.

Το συρίγγιο αφορά την εμφάνιση πύου, το οποίο προκύπτει από την ένωση μεταξύ του εντέρου και του δέρματος. Άμεσο σύμπτωμα είναι η εκδήλωση κνησμού και διάφορες δερματικές αλλοιώσεις εξαιτίας του πύου.

Ουσιαστικά στο συρίγγιο συμβαίνει το ίδιο όπως με τα αποστήματα.Αν το απόστημα θεωρείται οξύ τότε το επακόλουθό του, το περιεδρικό συρίγγιοαποτελεί μία πολύ δύσκολη κατάσταση που προκαλεί διάφορα άσχημα συμπτώματα στον ασθενή.

Ποια είναι τα συμπτώματα

Η εκροή πύου από το εξωτερικό στόμιο, ο κνησμός και οι δερματικές αλλοιώσεις είναι τα τρία κυριότερα συμπτώματα που θεωρούνται ενοχλητικά και περιορίζουν το άτομο στις κοινωνικές του συνήθειες.

Εξετάσεις

Ένας υπέρηχος είναι σίγουρα πολύ στοχευμένος και βοηθάει τον γιατρό να βγάλει τα συμπεράσματά του καλύτερα. Με το υπερηχογράφημα προκύπτει τυχόν απόστημα και τα αποτελέσματα καθώς και οι πιθανές διακλαδώσεις.

Βλέποντας τις εξετάσεις, ο γιατρός κάνει παράλληλα και διάγνωση της κατάστασης από προηγούμενες εγχειρήσεις ή από φλεγμονές που τυχόν υπάρχουν. Επίσης πολύ απλή είναι η διάγνωση της νόσου Crohn.

Θεραπεία με laser

Για τον περιορισμό του περιεδρικού συριγγίου προτείνεται η αποκατάσταση με laser. Είναι σύντομη και πραγματοποιείται χωρίς γενική αναισθησία και χωρίς να χρειάζεται ο ασθενής να μείνει στο νοσοκομείο. Είναι εντελώς ακίνδυνη και η ανακούφιση του ασθενούς είναι άμεση.

Ραγάδα πρωκτού

Η ραγάδα πρωκτού εμφανίζεται με πολύ ισχυρό πόνο μετά την κένωση, σαν κάψιμο. Ο πόνος μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια και κάποιες φορές εμφανίζεται αίμα. Αν η φαρμακευτική θεραπεία αποτύχει τότε είναι σίγουρο ότι ο ασθενής προορίζεται για χειρουργείο, το οποίο είναι πολύ σύντομο και αποτελεσματικό.

Η δυσκοιλιότητα, η παχυσαρκία και οι παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα αυξάνουν τις πιθανότητες ανάπτυξης ραγάδων δακτυλίου με τις περισσότερες να προκύπτουν λόγω της πίεσης στο δακτύλιο.

Μετεγχειρητική κήλη

Ο γενικός χειρουργός που αναλαμβάνει τις παραπάνω περιπτώσεις, μπορεί να αναλάβει και την αποκατάσταση της μετεγχειρητικής κήλης.

Κλείστε ραντεβού με τον γενικό χειρουργό Γιώργο Κ. Γεωργίου.

Ιστοσελίδα: gkgeorgiou.gr