ΒΙΝΤΕΟ: Το «casus belli» για τα 12 μίλια επαναφέρει ο Ακάρ

ΠΗΓΗ MEGA TV

Ο Χουλουσί Ακάρ συνέχισε την επιθετική ρητορική του κατά της Ελλάδας και σε γεύμα με εκπροσώπους των τουρκικών ΜΜΕ για το νέο έτος, απειλώντας μάλιστα την Αθήνα να μην σκεφτεί καν την επέκταση των χωρικών της υδάτων στο Αιγαίο στα 12 ναυτικά μίλια.

Την ίδια στιγμή τα τουρκικά ΜΜΕ προσπαθούν να φτιάξουν κλίμα νίκης στην Ανατολική Μεσόγειο μετά το αμερικανικό non paper για τον EastMed παρουσιάζοντάς τες ως μεταστροφή των ΗΠΑ, παραβλέποντας το γεγονός πως δεν πρόκειται για άρση της εμπιστοσύνης της Ουάσιγκτον προς την Αθήνα, αλλά για μια κίνηση που απλά παραθέτει την έλλειψη οικονομικής και εμπορικής βιωσιμότητας του έργου λόγω της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης.

«Το πλάτος των χωρικών υδάτων, ο εναέριος χώρος, η γραμμή FIR, οι συγκρούσεις για την Περιοχή Έρευνας και Διάσωσης, η παραβίαση του μη στρατιωτικού καθεστώτος των Νήσων Μη Στρατιωτικού Καθεστώτος, το ζήτημα των νήσων, νησίδων και βραχονησίδων των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με Συμφωνίες», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.


Παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού Εξωερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης

Στην Κύπρο ο Νίκος Χριστοδουλίδης, με μια ολιγόλεπτη ομιλία του στο πλαίσιο έκτακτης διάσκεψης Τύπου, ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Τρίτη δε θα ανήκει στο σχήμα της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Ο Νίκος Δένδιας κάλεσε τον απερχόμενο Κύπριο ομόλογό του για να τον ευχαριστήσει για την έως τώρα συνεργασία και συνεχίζει τον διπλωματικό του μαραθώνιο με επισκέψεις σε Νιγηρία και Αγκόλα.