Με μήνυση απειλεί τον Νίκο Χήρα ο Βερρος για τις «φωτογραφικές» προσλήψεις


Το σίριαλ.. με την πρόσληψη δυο μηχανικών στον Δήμο Δυτικής Λέσβου δεν λέει να σταματήσει..

Ξανα επανέρχεται με νέα ανακοίνωση ο Δήμος Δυτικής Λέσβου για τις φωτογραφικές προσλήψεις που είχε καταγγείλει ο Νίκος Χήρας. Αυτήν την φορά ο Τ. Βερρος εξηγεί τον νόμο των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ και στο τέλος.. απειλεί με μηνύσεις αν συνεχίσει ο κος Χήρας να επιμένει στις φωτογραφικές προσλήψεις..

 

Αναλυτικά:

Σαν άλλος «θεματοφύλακας» όχι του Συντάγματος, αλλά του ΑΣΕΠ ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χήρας,  καταγγέλλει -απ΄ ότι καταλαβαίνουμε τελικά- μία… ενδεχόμενη τάχα απόπειρα «φωτογραφικής» προκήρυξης στις δύο θέσεις μηχανικών (μία ΠΕ και μία ΤΕ) που προκήρυξε ο ΑΣΕΠ για τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, ας διευκρινίσουμε για όποιον τυχόν επιμένει να μην καταλαβαίνει και τα εξής:

Ο κ. Χήρας κατηγορεί τον Δήμαρχο ότι επιχείρησε να εισάγει ως πρόσθετους ευνοϊκούς όρους της προκήρυξης του ΑΣΕΠ, την «πολυτεκνία» και την «εντοπιότητα». Στα έγγραφα που επισυνάπτονται, αποδεικνύεται ότι η «πολυτεκνία» και η «εντοπιότητα» και όχι μόνον αυτοί ο όροι, αλλά και η «τριτεκνία» ή η «μερική αναπηρία» καθώς και άλλοι όροι που διακρίνονται στις «Ειδικές κατηγορίες θέσεων», ορίζονται σαφώς από τον ΑΣΕΠ στην Προκήρυξη της 13Κ/2021.

Για την ιστορία βέβαια θα πρέπει να πούμε ότι ο ΑΣΕΠ, δεν προέβλεψε τελικά από τις προβλεπόμενες «Ειδικές κατηγορίες θέσεων» καμία «πολυτεκνία» (σ.σ. που κατέστησε ως «επίδικη» ο κ. Χήρας) στις θέσεις που προκηρύχθηκαν, για να επιχειρήσει κάποιος καλοθελητής να «ξεσκονίσει» ποιος πολύτεκνος συγγενής του Δημάρχου ή άλλου οικείου προσώπου της δημοτικής αρχής, πιθανά (θα) επωφελούνταν. Αντίθετα, για λόγους που γνωρίζει μόνον ο ΑΣΕΠ, προβλέφθηκε –άγνωστο πως- ως ευνοϊκός όρος, η «μερική αναπηρία» στη μία από τις δύο προκηρυχθείσες θέσεις του Δήμου Δυτικής Λέσβου και η «πολυτεκνία» σε άλλους Δήμους και Περιφέρειες.

Το γιατί τελικά θριαμβολογεί η παράταξη του «θεματοφύλακα (και) του ΑΣΕΠ», είναι κάτι που μόνον εκείνη καταλαβαίνει. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο κ. Χήρας αφού επιμένει, θα κληθεί να μας εξηγήσει για μία ακόμη φορά στα δικαστήρια το τί εννοεί ή υπονοεί στο πρόσφατο πακέτο των διαδοχικών του ανακοινώσεων.