Κώστας Μουτζούρης «Βασικός πυλώνας ανάπτυξεως της Λέσβου το Σιγρι»

 

Την Κοινότητα Σιγρίου επισκέφτηκε την Δευτέρα 24.01.2021 το απόγευμα ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα Απόστολο Αλατζά, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δημήτρη Ακριώτη και την Προϊσταμένη του τμήματος  Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας Αγγελική Σαραντινού. 

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Παύλο Τσίκνα και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου,  συζητήθηκαν τα προβλήματα της περιοχής και τέθηκαν στον Περιφερειάρχη οι προτεραιότητες που οι τοπικοί φορείς βάζουν ως προς την επίλυση τους.

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Το Σίγρι αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξεως της Λέσβου. Το νέο λιμάνι , ο δρόμος Καλλονής – Σίγρι,  το Απολιθωμένο Δάσος,  αποτελούν έργα αναπτύξεως ,  δίνουν ώθηση  και καθιστούν το Σίγρι  πόλο έλξεως ντόπιων και ξένων επισκεπτών.  Ως Περιφέρεια συνδράμουμε και εμείς στον  αναπτυξιακό χάρτη της περιοχής με παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο που συνδέει το Σίγρι με την Ερεσό, τόσο μέσω της παλαιάς οδού όσο και παραλιακά μέσω της Τσιχλιώντας και όχι μόνο».