Ξεσηκωμός- Ραντεβού στην Βαστρια για να σταματήσουν οι εργασίες για την νέα δομήΣε γενικό ξεσηκωμό καλεί τους Λέσβιους η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πριν από λίγο συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης η παρουσία μηχανημάτων της αναδοχου εταιρείας στην θέση Βαστρια όπου επρόκειτο να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής της νέας δομής.

Το Περιφερειακό συμβούλιο μετά από μακρά συζήτηση αποφάσισε με ψηφοφορία αύριο το πρωί να βρεθεί στην Βαστρια με σκοπό να εμποδίσουν την έναρξη εργασιών.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης κάλεσε επιμελητήριο Λέσβου και φορείς να πάρουν μέρος σε αυτήν την διαμαρτυρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας το Περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε με ψήφους 26 υπέρ, 4 κατά και 4 παρών, την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, να μεταβεί στη Βάστρια για αυτοψία και να ζητηθεί η διακοπή των εργασιών.

Κατά ψήφισαν οι κ.κ. Χατζηκομνηνός και Κυρατζής, Γεωργούλας, Μανάβης λευκό ο κ. Βαλσαμίδης και παρών ψήφισαν οι κ. κ. Αδαμίδης, Γόμου. Την πρόταση κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση και συνδιαμόρφωσε η Περιφερειακή Αρχή.