Κόντρα Αθανασίου με τον «νταή» Πολακη στην Βουλή- Του έκλεισε το μικρόφωνο (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Στον αέρα τίναξε τη συνεδρίαση της Βουλής για τον νέο Αναπτυξιακό νόμο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης. 

Αν και το θέμα της Ολομέλειας ήταν η συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη" , όταν ο Παύλος Πολάκης πήρε τον λόγο εξαπέλυσε επίθεση κατά της δικαιοσύνης για την υπόθεση της Novartis, συνεχίζοντας το χθεσινό «σόου» που έδωσε χθες στο εντευκτήριο της Βουλής που λίγο έλειψε να πιαστεί στα χέρια με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνι Γεωργιάδη.

Παρά τις εκκλήσεις του προεδρεύοντος της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου, να τοποθετηθεί μόνο για το θέμα της συνεδρίασης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν πειθαρχούσε και συνέχισε τις επιθέσεις με αποτέλεσμα να του κλείσει το μικρόφωνο και να διακόψει τη συνεδρίαση.

Μάλιστα, ο κ. Αθανασίου έθεσε θέμα για μομφή κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τον πρόεδρο να λάβει την τελική απόφαση.

«Δεν συμμορφώνεστε; Σας ανακάλεσα στην τάξη. Σας ανακαλώ τον λόγο. Δεν γίνονται αυτά. Σας στέρησα τον λόγο. Κλείστε το μικρόφωνο, διακόπτεται η συνεδρίαση για πέντε λεπτά. Να κληθεί ο πρόεδρος για να υποβάλει μομφή κατά συναδέλφου εάν το κρίνει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο προεδρεύων της Βουλής. 

 

Το χρονικό

 

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής ο Παύλος Πολάκης δήλωσε ότι «θα αφήσω τα παραπολιτικά σχόλια περί του χθεσινού επεισοδίου στο τέλος. Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στους 128 νεκρούς της σημερινής καταμέτρησης από την πανδημία. Είναι το τρίτο χειρότερο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας και επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά αυτά που σας λέω τόσο καιρό "φέρετε ξανά τα μονοκλωνικά, πεθαίνει κόσμος από τη Δέλτα"».  

Αναφερόμενος στο «σκάνδαλο» της Novartis, επισήμανε ότι «δικαιούμαι να απαντήσω. Να ζητήσουμε συγγνώμη; Όχι κύριε Γεωργιάδη δεν θα σας ζητήσουμε συγγνώμη. Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές αλλά κρίνονται. Γι' αυτό καταθέσαμε σήμερα 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αίτηση κατάθεσης εγγράφων. Γιατί δε δημοσιοποιείται η απόφαση αρχειοθέτησης. Δεν αφορά ιδιωτική διαφορά. Αφορά υπουργούς αφορά σκάνδαλο διασπάθισης δημόσιου χρήματος και πρέπει να είναι δημόσιο έγγραφο και δεν το δίνουν. Και κάναμε 49 βουλευτές την αίτηση αυτή για να δημοσιοποιηθεί. Και βέβαια διαβάζοντας τις σελίδες κατάλαβα γιατί δεν θέλει να δημοσιοποιηθεί», τόνισε. 

«Μιλάμε για ένα σκάνδαλο, στο οποίο η Novartis ήρθε σε συμβιβασμό με την ελληνική δικαιοσύνη, με την αμερικανική δικαιοσύνη για να παύσει τη δίωξη και πλήρωσε 300 εκατ. ευρώ επειδή στην Ελλάδα κυβερνητικοί αξιωματούχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες χειραγώγησαν τις τιμές και εδώ λέμε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Εξαπολύοντας πυρά κατά της δικαιοσύνης σημείωσε: «Να δούμε τι δεν πήρε υπόψη της η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη. Γιατί λέει ότι δεν λειτούργησε ο κ. Γεωργιάδης προνομιακά προς την εταιρεία. Και να δείξει στους ανταγωνιστές της τα στοιχεία που δεν τα πήραν υπόψιν τους οι δύο από τους τρεις εισαγγελείς. Τα φαρμακεία που πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ η novartis είχε 157 εκατ. ευρώ, η Pfizer 143 εκατ. ευρώ, η AstraZeneca 131 εκατ. ευρώ. Το  2014 η Novartis από τα 157 έπεσε στα 145 εκατ. ευρώ, η Pfizer στα 100 εκατ. ευρώ, η AstraZeneca στα 82 εκατ. ευρώ. Πώς οι άλλοι κατακρημνίζονται και η Novartis μένει μόνο με 7% μείωση;». 

 

Τότε ο κ. Αθανασίου παρενέβη σημειώνοντας ότι «δεν είναι αυτό το θέμα».

 

Πολάκης: Ξέρω ότι έχετε συγκεκριμένο στήσιμο.

 

Αθανασίου: Ελάτε στο θέμα μας. Ελάτε στο θέμα μας. 

 

Πολάκης: Κύριε Γεωργιάδη δε θέλετε να αντιμετωπίσουμε....

 

Αθανασίου: Κάντε μια επίκαιρη ερώτηση και να απαντήσουμε. Θα σας κλείσω το μικρόφωνο. Θα σας αφαιρέσω τον λόγο. 

 

Πολάκης: Κύριε Γεωργιάδη, αυτά ζητήσατε. 

 

Αθανασίου: Αυτά τα συνηθίζετε εσείς και οι όμοιοί σας. Σας ανακαλώ στην τάξη είναι το πρώτο πειθαρχικό. Μπείτε στο νομοσχέδιο. Σας ανακάλεσα στην τάξη για δεύτερη φορά. Δε συμμορφώνεστε κύριε Πολάκη. Εφαρμόζω τον κανονισμό. Σας αφαιρώ τον λόγο. Σας αφαιρώ τον λόγο παρακαλώ. 

 

Πολάκης: Δε θα μου αφαιρέσετε κανέναν λόγο. 

 

Αθανασίου: Θα φωνάξω τον πρόεδρο να σας απευθύνει μομφή. 

 

Σε αυτό το σημείο του έκλεισε το μικρόφωνο και του είπε να καθίσει κάτω με τον Πολάκη να φωνάζει για «εξευτελισμό του ελληνικού κοινοβουλίου». 

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχιζε να μιλάει για την υπόθεση Novartis και τις υπουργικές αποφάσεις και οι βουλευτές της ΝΔ φώναζαν "ντροπή", "μην ευτελιζετε τη Βουλή", "εδώ δεν είναι δικαστήριο, "πηγαίνετε στο δικαστήριο να τα λύσετε" κτλ.

 

Κάποια στιγμή ο κ. Πολάκης μιλούσε στο τηλέφωνο όσο καθόταν στο βήμα, και του φώναξαν από κάτω "παίρνετε γραμμη;" κι εκείνος απάντησε "δεν παίρνω γραμμή, εγώ έχω επάγγελμα, χειρουργώ".  

 

Η συνεδρίαση διεκόπη και ο κ. Αθανασίου αποχώρησε από το προεδρείο μέχρι να έρθει ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας για να ανακοινώσει την απόφασή του.

 

Σημειώνεται ότι ο Παύλος Πολάκης παρέμεινε στο βήμα της Βουλής.

 

Πηγή: https://www.skai.gr

 

Δείτε βίντεο: