Σχόλιο: Μπραντεφέρ Μουτζούρη Μηταράκη με εύκολο νικήτη



Σχολιασμός:

Το θέμα κατασκευής δομών σε Λέσβο και Χίο έχει πυροδοτήσει τελευταία το κλίμα στις σχέσεις του αρμόδιου υπουργού Νότη Μηταράκη και του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη. 

 Ο υπουργός εμφανίζεται εκνευρισμένος τις τελευταίες ημέρες και οι κινήσεις του δείχνουν ότι έχει χάσει την ψυχραιμία του καθώς όλα όσα έχει σχεδιάσει για τις δομές σε Βαστριά και Θόλος δείχνουν να πηγαίνουν περίπατο. 

Ο εκνευρισμός αυτός ήταν έκδηλος τόσο στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή στην Χίο όπου προσπάθησε μέσα από αριθμούς και νούμερα να πείσει ότι έχει δίκιο για την αναγκαιότητα των δομών στα νησιά και ότι αυτές οι δομές που σχεδιάζει εκείνος να χτίσει είναι μικρότερης χωρητικότητας από τις ήδη υπάρχουσες. 

Αφού δεν κατάφερε να πείσει με αυτά τα επιχειρήματα πραγματοποιεί ανοικτή συγκέντρωση και ομιλία την Δευτέρα στη Χίο για να συζητήσει το θέμα με τους Χιώτες και τους τοπικούς φορείς. Την ίδια ώρα ο περιφερειάρχης με ανακοίνωση του δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει και ο Μηταράκης γίνεται "Τούρκος" απαντώντας με ειρωνικό ύφος

«η Περιφέρεια τώρα υπερκεράζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Ούτε δομή για καταγραφή, να φύγουν όλοι.... Η επόμενη κίνηση θα ζητήσει να μετακινηθούν τα νησιά μακριά από τα σύνορα... Τι όμορφος θα ήταν ο κόσμος αν με ανακοινώσεις λύναμε προβλήματα... Θα είχαμε πρώτα από όλα διώξει τον κορονοϊό» σημειώνει το πολιτικό του γραφείο. 

Χωρίς να χάσει χρόνο ο περιφερειάρχης μέσα από την σελίδα του στο FB δινει την δική του απάντηση στον υπουργό τονίζοντας «Οι νησοι ΔΕΝ μετακομίζουν (απο την εθνικά ευαίσθητη γεωγραφική θέση, στην οποια βρίσκονται στο Βορειο Αιγαίο) ομως οι μεταναστες σ αυτες μπορουν να μετακομίσουν!" 

Είναι φανερό ότι ο Μηταράκης επικοινωνιακά δεν μπορεί να παίξει απέναντι στον περιφερειάρχη. 

Πέραν της ουσίας των πραγμάτων και των γεγονότων οι διαφορές είναι εμφανείς. Ο υπουργός ψάχνει να χτυπήσει τον Μουτζούρη με επιχειρήματα που ο περιφερειάρχης τα έχει αποδομήση πριν κάν στεγνώσει το μελάνι. 

Και το περιβόητο δημοσίευμα για την υποψηφιότητα του Αθανασίου στην Περιφέρεια και τις περίφημες δηλώσεις του 2019 από πλευράς Μουτζούρη ότι συμφωνούσε τότε με κλειστές δομές και όλα αυτά τελευταία που διατυμπανίζει ο Μηταράκης και τα προσκείμενα σε  αυτόν ΜΜΕ. 

Και δεν είναι μόνο τα δικά του επικοινωνιακά λάθη που είναι βούτυρο στο ψωμί για τον Μουτζούρη και τους συνεργάτες του αλλά και τα λάθη  στα οποία  παρασύρει δημάρχους και κομματικά στελέχη. Γιατί αν κάνεις έβλεπε τις αντίδρασεις και τα σχόλια κάτω από τα δημοσιεύματα που αφορούσαν τις ανακοινώσεις αυτές σίγουρα δεν θα έδινε μπόνους επικοινωνίας στον εμπνευστή τους. 

Εγώ θα πρότεινα στον Μηταράκη πάντως όσο είναι καιρός πρώτον να πει την πραγματική αλήθεια και να απεικονίσει την κατάσταση ως έχει στα νησιά του Αιγαίου στου Μαξίμου για να μην παίρνει εκτός από τον εαυτό του και άλλους στο λαιμό του. 

Επίσης από την στιγμή που το θέμα των δομών δεν βγαίνει ας δει πως θα αποκαταστήσει την σχέση του με την κοινωνία των νησιών. 

Και για να ευθυμησουμε κλείνοντας επειδή ο υπουργός είναι και χωρατατζής και είπε ότι ο Μουτζούρης θα ζητήσει στο τέλος να μετακομίσουν και τα νησιά απ' την θέση τους να προσέξει μην ζητήσει να μετακομίσει ο βουλευτής από την θέση του. Και εκεί που θα το ζητήσει δεν θα του το αρνηθούν να είναι σίγουρος.